Thuisleven.com

Kunst met katten

Heb jij ook wel eens door een museum gelopen en gehoopt dat er iets magisch zou gebeuren? Het overkomt Tom in het boek “Kunst met katten”.

Het verhaal

Tom gaat met zijn oma naar het museum. Dan glipt hij een zijkamertje in en beland in een wel heel bijzondere ruimte. Het eerste schilderij wat hij tegenkomt is “JACKSON”. Jackson is een Amerikaanse draadhaar en is erg avontuurlijk en nieuwsgierig. En dan loopt Jackson weg…
Tom is nieuwsgierig waar Jackon heen gaat en volgt hem. Zo komen de twee uit bij het tweede schilderij: Gustav. Ook bij het schilderij van Gustav staat een bordje met informatie.

Jackson wijst Tom de weg in het museum en leest de bordjes één voor één voor. Zo komen ze bij heel wat schilderijen langs. Herken jij er een aantal?

Onze mening/ervaring

Eens een heel ander kinderboek. Leest zich lekker weg met veel informatie. Ofschoon ik het verwacht meer diepgang te vinden in de kunstwerken gaat het boek toch meer over de katten dan over de kunst en dat vind ik zelf wel jammer. Desalniettemin is het een erg leuk boek vol met leuke kattenverrassingen, want in welk schilderij staat de volgende kat en hoe is het beestje erin verwerkt?

Informatie

Kunst met katten
Auteur: Ruth Brown
Illustrator: Ruth Brown
ISBN: 9789051167559
Uitgeverij: De Vier Windstreken

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een grappig boekje.
    Ik heb de kleinkinderen nog nooit meegenomen naar een museum , maar dit boekje leert
    ze toch iets over schilderijen.
    En dat het uiteindelijk ook over katten gaat, dat maakt het boekje toch extra leuk.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics