Thuisleven.com
Tijdelijke kunst aan de muur van de kunstuitleen.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Tijdelijk kunst in huis? Ga kunst lenen!

Tijdelijk kunst in huis? Ga kunst lenen!

Misschien heb je wel eens gehoord van kunstuitleen Rotterdam of kunst huren. Kunstuitleen wordt de laatste paar jaren namelijk steeds populairder om te doen. Je kunt namelijk voor een bepaald aantal euro per maand een schilderij in je eigen huis laten hangen of een beeldhouwwerk aanschaffen. Wil je dus tijdelijk nieuwe, afwisselende en originele kunst in huis? Kies er dan voor om kunst te lenen in plaats van te kopen. Er zitten namelijk verschillende voordelen aan het idee van kunstuitleen. Ben je zeer benieuwd geworden naar de verschillende voordelen aan het concept kunstuitleen? Lees dan vooral verder zodat je binnen no time achter de voordelen komt en wie weet ben jij straks ook helemaal fan van het concept kunstuitleen!

De groeiende vraag naar kunst deze dagen

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat in deze tijd er een ontzettend grote vraag naar kunst is. Kunst is namelijk populairder dan ooit voor iedere klasse. Vroeger was het namelijk vooral voor de elite en de hogere rang van de samenleving een normale zaak om kunst aan te schaffen en in verschillende kamers te hangen. Sinds een aantal decennia is dit idee verworpen omdat nu iedere rang en stand in de samenleving kunst kan kopen of lenen. Dit betekent dus automatisch ook dat er een groeiende vraag is naar deze kunstwerken. Het concept kunstuitleen is hiervoor de ideale oplossing. Zo kun je namelijk per maand een kunstwerk huren waarna je dit kunstwerk weer terugbrengt. Hierna kan iemand anders genieten van deze kunst.

Een groot assortiment aan kunstwerken

Wanneer je kunst huurt, kun je er dus ook elke maand weer voor kiezen om een ander kunstwerk in huis te brengen. Zo kun je de ene maand minimalistische kunst aan de muur hangen maar kun je een andere maand juist weer kiezen voor expressionistische kunst die opvalt en een echte blikvanger is. Dit zorgt ervoor dat je je huis met kamers per maand een andere invulling kunt geven. Hoe gaaf is dat? De kamers veranderen niet maar doordat je verschillende kunst hangt, zal je toch elke keer een andere sfeer proeven. Een mix van kunstwerken kan namelijk ook nog eens voor een origineel en gaaf effect zorgen. Je kunt je dus als kunstliefhebber elke maand weer opnieuw helemaal uitleven.

Geen hoge prijzen betalen voor kunst

Daarnaast is het ook een voordelige optie wanneer je kunstuitleen vergelijkt met kunstwerken daadwerkelijk kopen. Voor een klein bedrag per maand heb je namelijk al een kunstwerk in huis terwijl bij kunst kopen dit erg tegen kan vallen. De prijzen voor kunstwerken zijn nou eenmaal vaak torenhoog. Dit is vooral het geval wanneer je kunst wilt kopen van professionele kunstenaars. Bovendien heb je op dat moment nog maar één kunstwerk in huis. Dit kunstwerk moet je dan ook écht heel leuk vinden omdat je het kunstwerk simpelweg voor een langere tijd in bezit hebt. Bij kunstuitleen heb je deze vervelende momenten niet. Hierbij is het een kwestie van een kunstwerk uitkiezen, ophangen of neerzetten en na een bepaalde tijd weer terugbrengen.

Lees ook:

Heb jij wel eens eerder van de Kunstuitleen gehoord?

Afbeelding van Ryan Doka via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics