Thuisleven.com
Een topmatras op maat laten maken.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Zo laat je topmatrassen op maat maken

Zo laat je topmatrassen op maat maken

Er zijn talloze bedden verkrijgbaar. Er is voor iedereen wel een geschikt bed te vinden. Tegenwoordig worden boxsprings steeds populairder. Maar goed, je bed kan nog zo goed zijn, het matras is uiteindelijk allesbepalend voor het ligcomfort. Het is dan niet gek dat mensen vaak kiezen voor een van de topmatrassen op maat. Daarnaast worden topmatrassen niet alleen gebruikt op boxsprings, maar ook op allerlei andere bedden en matrassen. Denk bijvoorbeeld aan harde matrassen op campingbedjes of matrassen die je in campers terugvindt. Ideaal liggen dergelijke matrassen helaas niet. Maar gelukkig kun je kiezen voor topmatrassen op maat om zo het ligcomfort te verhogen. 

Wat is een topmatras?

Zoals je net hebt gelezen is een topmatras een mogelijkheid voor veel verschillende bedden en matrassen. Een matras verhoogd het ligcomfort. Wat is een topmatras nou eigenlijk? Kort gezegd is een topmatras een dun matras. Dit dunne matras kun je bovenop een ‘normaal matras’ leggen. Je kunt een topmatras zien als het bovenste onderdeel van het gehele slaapsysteem. Dit extra matras verhoogd je ligcomfort op bed.

Hoe werkt het?

Nu duidelijk is dat een topmatras een matras bovenop je normale matras is, is het tijd om verder in te gaan op een werking van een topmatras. Hoe werkt dit topmatras nou eigenlijk? De werking van dit matras is het beste uit te leggen in combinatie met een boxspringbed. Als je het hebt over een boxspringbed, dan zorgt zowel het bed als het matras voor ondersteuning. Maar soms is deze ondersteuning niet genoeg. Mensen ervaren nek-, rug- en/of schouderklachten. Het kan ook zo zijn dat je gewoonweg toe bent aan iets meer ligcomfort. Hier komt het topmatras om de hoek kijken. De topmatras zorgt namelijk voor het laatste laagje comfort. Je kunt het topmatras zien als een aanvulling op het gehele bed: het maakt het bed in zijn totaliteit compleet.

Welke verschillende topmatrassen zijn er?

Net zoals bij een bed zijn er veel verschillende soorten en maten topmatrassen. Er moet immers wel een topmatras op jouw bed passen. Een topmatras moet zich aanpassen aan jouw bed en niet andersom. Daarom kan een topmatras op maat een uitkomst bieden. Het topmatras wordt in dat geval helemaal afgestemd op jouw bed. Er zijn dus verschillende soorten topmatrassen verkrijgbaar. Waar verschillen deze topmatrassen in? Topmatrassen kunnen verschillen in maat en kwaliteit. Het ene topmatras is het andere niet. Daarnaast zul je rekening moeten houden met de inhoud van een topmatras. Doorgaans is het materiaal dat wordt gebruikt in topmatrassen schuim. Er zijn echter ook andere materialen die gebruikt kunnen worden in jouw topmatras. Daarom is het van belang om te weten welk materiaal jij prefereert. Om achter jouw voorkeur te komen is het aan te raden om verschillende materialen topmatrassen uit te proberen in een winkel.

De voordelen van een topmatras

Hieronder bespreek ik kort enkele voordelen van een topmatras, zodat je weet welke voordelen je kunt genieten bij een aanschaf van een topmatras op maat.

  • Een topmatras zorgt voor dat extra beetje comfort.
  • Een topmatras is zowel dun als oprolbaar, waardoor opbergen een fluitje van een cent is.
  • Een topmatras geeft een prettige instap van je bed.

Lees ook:

Slaap jij in een boxspring met een topper?

Afbeelding van congerdesign via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics