Geronimo Stilton is aardig op weg om alle kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Nieuw in het assortiment van de Wakkere Winkel zijn de Knagers voor klimaat boeken. Uitgeverij De Wakkere Muis stuurt ons het boek ‘Doe de kraan dicht, Geronimo!’ om onze lezers van het bestaan ervan op de hoogte te brengen.

Knagers voor klimaat

Een gloednieuwe serie over de Stiltons en hun vrienden die zich inzetten voor het behoud van de natuur en de wereld om hen heen! Geronimo stimuleert zijn lezers in deze om op een creatieve en speelse manier na te denken over hoe we omgaan met onze planeet en het milieu: van recycling tot water, van bewuste consumptie tot bescherming van de biodiversiteit, maar wel in de vorm van een gi-ga-geweldig avontuur zoals je van Stilton gewend bent!
Deze serie bestaat uit twee titels: ‘Doe de kraan dicht, Geronimo!’ en Help mijn batterij is leeg!

Doe de kraan dicht, Geronimo!

Geronimo is op de boerderij van de Stiltons. Plotseling komt er geen water meer uit de kraan. ook bij de buren is dit het geval. Nu pas wordt hen duidelijk hoezeer ze water nodig hebben voor zichzelf en de dieren op de boerderij. Een kleine zoektocht de heuvel op brengt hen bij een waterpretpark in aanleg. Dit pretpark neemt al het water weg en gaat er ook nog eens niet zuinig mee om. Een paar veranderingen later staat het er voor iedereen weer een stuk beter voor wat het water betreft.

Mijn leeservaring

Een schot in de roos in deze tegenwoordige tijd die meer en meer aandacht vraagt voor het klimaat en de wereld om ons heen. Het boek leest zoals bijna alle Stilton boeken lekker weg. Het is niet belerend, maar door het avontuur juist wel informatief. Achterin het boek staan leuke puzzels en verrassend toepasselijke recepten. Maak je eigen milieuvriendelijke zeep en wasmiddel!

Boekinformatie

Titel: Doe de kraan dicht, Geronimo!
Serie: Knagers voor klimaat
Auteur: Geronimo Stilton
Leeftijd: 7-9 jaar
Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-859-2547-7

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics