Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > AVI Start- op weg van Geronimo Stilton

AVI Start- op weg van Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is aardig op weg om alle kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Nieuw in het assortiment van de Wakkere Winkel zijn de AVI Start boeken. De voorloper van de wellicht bekende samenleesboeken– Hoe vang je een mummie? en Bungelend aan een staartje AVI M3. Uitgeverij De Wakkere Muis stuurt ons het boek om onze lezers van het bestaan ervan op de hoogte te brengen.

AVI Start

In de AVI Start reeks worden geen hoofdletters of leestekens gebruikt. De letters staan centraal in korte te spellen woordjes. In dit ‘ik lees samen met jou’ boek worden wel leestekens gebruikt. De korte woorden die het kind kan spellen/ lezen zijn rood gedrukt. De rest van het verhaal leest de (groot)ouder voor. Zo lees je samen al snel je eerste boekje uit. En dat motiveert tot veel meer lezen.

op weg

Geronino onderneemt samen met b-e-n allerlei uitstapjes. Ze zijn samen op weg in de b-o-o-t en nemen een t-a-s mee op reis naar o-o-m. Op de linkerpagina staat een prent met de hoofdwoorden. De rechterpagina huisvest het vier regel verhaal met de in het rood gedrukte woorden. Het verhaal wordt ondersteund door een kleurrijke prent.

Onze ervaring met ‘op weg’

Onze jongste heeft het afgelopen schooljaar alle letters al geleerd in groep 3. Ze vindt ‘op weg’ toch een leuk boekje om eenmaal samen door te nemen. De kinderen zijn over het algemeen heel makkelijk uit te dagen om meer hardop te lezen dan alleen het rode woord. De verhaaltjes zijn veelzijdig want op weg zijn we allemaal. Zelfs naar de m-a-a-n. Op de laatste bladzijden worden alle rode woordjes nog eens herhaalt. Weet je het ook nog?

Boekinformatie

Auteur: Geronimo Stilton
Illustrator: Archief Pieme
ISBN: 9789085925279
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Uitgave: 2019 voor de Nederlandse uitgave
Leeftijd: AVI Start, groep 2

Lees ook:

Kan je kind ook al een paar letters lezen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

 • Ik ken Geronimo Stilton wel, maar ik wist niet dat er ook Avi-start boekjes van zijn. Daar ga ik voor de bibliotheek op de basisschool waar ik werk eens naar op zoek.

 • Mijn zoon leest nu held van het veld, hij vond het boek in de bib en is super enthousiast!
  Leuke aantrekkelijke boeken

 • ziet er leuk uit 🙂

  zo kunnen de minder vlotte lezers ook genieten van Geronimo(de typografische afbeeldingen zijn anders soms wat afleidend…

 • Onze oudste zit net in groep 1 en is al een tijdje geobsedeerd door letters. “Welke letters gebruik je voor dit woord, mama?”
  Overal zie ik staan dat de AVI start reeks pas later begint dan groep 1. Hoe erg moet je hieraan vasthouden? Is het al interessant voor een net vier-jarige of kunnen we toch echt beter wachten?

  • Het letterboek van TUK van Bette Sluyzer kan ik van harte aanbevelen. Je zou het ook met dit avi start boekje kunnen proberen. De letters horen bij het plaatje. De zinnen kan je voorlezen. Is de foto van het binnenwerk duidelijk. Anders moet je een mail sturen

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics