Selecteer een pagina

Via de Facebookgroep ‘Tips en Acties van Thuisleven’ zag ik een linkje naar De Wakkere Muis. Ze zochten testers voor hun nieuwste samenleesboek Bungelend aan een staartje, voor kinderen met leesniveau AVI M3.
Onze oudste zit in groep 3 en een mailtje gestuurd naar De Wakkere Muis. Een weekje of wat later kregen we bericht terug dat we het boek thuisgestuurd zouden krijgen met een vragenlijst. Hoe leuk is dat! Het boek was leuk ingepakt en er zaten 2 boekenleggers, kaart en vragenlijst bij. De vragenlijst is inmiddels ingevuld en weer teruggestuurd.

Een samenleesboek is niet alleen erg gezellig, maar werkt ook stimulerend en bevorderd het leesplezier en taalbegrip van een kind.

Samenleesboek Bungelend aan een staartje.

Bungelend aan een staartje

Op een dag ontvangt Geronimo een merkwaardig bericht op zijn telefoon. Het is van zijn vriend professor Volt. “Breng mijn dagboek naar het Himalayagebergte… de yeti… levensgevaar!” Hmm, wat moet hij daar nu weer mee? Samen met de andere muisjes Thea, Klem en Benjamin gaat Geronimo op zoek naar de professor. Maar tijdens de zoektocht vind Geronimo niet alleen zijn vriend…

We gaan niet vertellen hoe het afloopt natuurlijk.. dat is voor degene die het boek willen kopen en lezen niet spannend meer!

Onze mening

Het was de eerste keer dat we een boek lazen van Geronimo Stilton. We moesten er even inkomen, maar twee hoofdstukken verder vonden we het spannend boek! Elke keer weer benieuwd hoe het verder zou gaan.
Het boek ziet er gezellig uit, van buiten en van binnen. Niet alleen maar zwarte regels. Lettertypen worden afgewisseld en er worden naast gewoon zwarte zinnen, gekleurde woorden en zinnetjes gebruikt. Er staan leuke, grappige, kleine tekeningen op elke bladzijde en af en toe een grote tekening.
Achterin het boek vind je een leuke tekening van De Wakkere Muis, met o.a. de ingang, drukkerij, receptie en redactie. Ook zit er een overzichtskaart van Muizeneiland bij in. Zo kunnen de kinderen bekijken waar de plaatsten, rotsen en bergen zich bevinden die in de boeken voor komen.

Samenleesboek

Op elke bladzijde kan het kind een paar zinnetjes van de voorlezer over nemen. Dit staat duidelijk aangegeven met een muisje ervoor. De zinnetjes zijn precies goed, niet te lang of kort. De zinnetjes zijn geschreven voor de beginnende lezer op AVI M3 niveau (voor de meeste kinderen midden groep 3).
Heel af en toe word er een moeilijk woord gebruikt wat voor kinderen van groep 3 nog niet te begrijpen is en even uitgelegd moet worden.

Bungelend aan een staartje (inkijkexemplaar) en alle andere boeken van de Wakkere muis zijn te koop in de boekhandel of te bestellen via Wakkerewinkel.nl

Aanvulling

Geronimo Stilton is een bange, maar zachtaardige muis, die niets liever zou willen dan een rustig leven, maar hij wordt telkens betrokken in wilde avonturenreizen met Thea, Klem en Benjamin. De muis is zowel de hoofdpersoon als de schrijver van de boeken. De boeken worden geschreven naar een idee van Elisabetta Dami. De reeks wordt onder andere geïllustreerd door Larry Keys. De boeken richten zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en is ondertussen vertaald in 35 talen. In de serie zijn zowel leesboeken als stripboeken rond Geronimo Stilton verschenen. Vooral de Fantasia-reeks is erg bekend. Fantasia X is het nieuwste deel.

Lees ook:

Heb jij wel eens van een samenleesboek gehoord?

Geverifieerd door ExactMetrics