Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Samenleesboek- Hoe vang je een mummie? van Geronimo Stilton.

Samenleesboek- Hoe vang je een mummie? van Geronimo Stilton.

Samenleesboek.

Een samenleesboek, wat is dat nu eigenlijk? Het is ideaal voor de beginnende lezer, want samen sta je sterk en kan je een veel leuker verhaal lezen. Door samen te lezen geef je één-op-één aandacht en geef je lezen een positieve ervaring mee. Je leest het verhaal voor en het kind zal steeds meer tekst van je overnemen. Plotseling is het avontuur ‘Hoe vang je een mummie?‘ uitgelezen en smaakt het naar meer. Een derde samen lees titel wordt verwacht bij uitgeverij De Wakkere Muis.

‘Hoe vang je een mummie?’

Er wordt een groot geheimzinnig pakket bezorgd op het Schedelslot. Wat zou het zijn? De ondeugende tweeling Grap en Grol maken het pakket open. En zonder het te weten laten ze de mummie van een Egyptische prinses vrij. En wat voor een prinses, ze was niet voor niets gemummificeerd. Ze schreeuwt en joelt en richt alleen maar vernielingen aan in de Vallei der IJdele Vampiers. Dan komt Duifje Duistermuis achter de enige manier om haar te kalmeren. Dat is om haar verliefd te laten worden. Maar hoe? Duifje kijkt naar Geronimo en drie keer raden wat er dan gebeurt.

Onze samen lees ervaring.

Blij verheugd is onze derde groeper dat ze ook een Geronimo boek mag lezen. Samenlezen? Oh, om ste beurt. “Ik lees dit en jij dat, ok?” Ze wil graag de gekleurde letters lezen. Dat blijken precies de woorden met driemaal woordwaarde te zijn. De verschillende lettertypes maken haar in de war. Het samenlezen vergt toch wel veel van haar toch al lage concentratieboog. Het boek is AVI M3 niveau, dus dat zou aan moeten sluiten. Het meeste moeite heeft ze met de zogenaamde brieven of anders gekleurde bladzijden. Het verhaal spreekt haar erg aan, dus we maken er samen maar een actief voorleesboek van. Haar grotere zus leest naderhand het leesboek zelf lekker weg en is blij met de ‘regellezer’, de bladwijzer.

Boekinformatie.

Hoe vang je een mummie?
Geronimo Stilton
Uitgeverij De Wakkere Muis 2019
Oorspronkelijke uitgifte: Mondadori Libri S.p.A. 2000
ISBN 9789085925149

Lees ook:

Heb jij wel eens een samenleesboek gelezen?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg commentaar toe

Geverifieerd door ExactMetrics