Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Thea Stilton operatie dolfijn

Thea Stilton operatie dolfijn

De vriendinnen van Thea stilton zijn aan het chillen met tijdschriften. Opeens hebben ze het idee gekregen om naar het strand te gaan. Op het strand gaan ze lekker genieten van het uitzicht, Nikki en Paulina besluiten te gaan surfen. Dan ontdekken Nikki en Paulina dat er dolfijnen zijn, Nikki die gaat eens een kijkje nemen. Ze bellen een professor zeebioloog, Jan van kraken. Er blijkt een kleine dolfijn gewond te zijn, omdat dolfijnen in groepen leven blijven de andere dolfijnen in de buurt. Echter is ondiep water niet veilig voor de dolfijnen. Daarom besluiten de meiden het aan hun vrienden te vertellen zodat ze allemaal op de dolfijnen kunnen letten. Zelfs de directeur van school krijgt hier lucht van. Hij besluit om de lessen om te zetten in een zomerkamp, vlakbij de dolfijnen zodat ze de dolfijnen nog beter in de gaten kunnen houden. Iedereen is blij met dit heugelijke nieuws, behalve Vanilla.

Hoe gaat het verhaal van Thea Stilton verder?

Vanilla is een meid die uit een rijk gezin komt. De gammele herberg, waar ze verblijven, vind ze echt verschrikkelijk. Zo erg zelfs dat ze probeert om de herberg te slopen en er een schoonheidssalon wilt bouwen.
Dan krijgen ze een verhaal te horen van Tim (de baas van de herberg). Het gaat over de dappere Mariana, die net als de vriendinnen elke dag een kijkje neemt bij de dolfijnen. Maar op een dag worden de vrienden van Mariana ontvoerd door Willy de Klauw (een rijke piraat) die keuken hulpjes wilt. Mariana laat niet zo maar haar vrienden ontvoeren en gaat achter hem aan. Ze haalt ze op met een roeiboot. Willy de klauw heeft dat gezien en gaat achter ze aan. Helaas zijn ze niet snel. Willy de Klauw komt er al snel aan en heeft ze bijna te pakken, maar net voor hij ze te pakken kan nemen komen de dolfijnen en zijn ze door de dolfijnen gered.

De meiden vinden het zo’n spannend verhaal dat ze meer willen weten over de dappere Mariana. Wil jij er ook meer over weten? Lees dan snel het “Thea Stilton operatie dolfijn”.

Onze mening

Mijn dochter Iris (begint binnenkort in groep 4) heeft het hele boek in een ruk uitgelezen. Het allereerste boek van Thea Stilton die ze makkelijk weg kan lezen en ook echt begrijpt. Haar samenvatting is zeer gedetailleerd en samen met haar zus kunnen ze mij heel exact uitleggen wie wie is. Nadat ik zelf het verhaal ook gelezen heb, begrijp ik ook waarom ze zo enthousiast zijn. Op naar meer Thea Stiltons…

Info en waar te koop

Auteur: Thea Stilston
Illustrator: Iacopo Bruno
Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924531
Geschikt vanaf: 10-12 jaar
Thea Stilton operatie dolfijn is o.a. te koop bij de Wakkere Muis en Wakkere Muis

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics