Bij sieraden denk ik grofweg aan: kettingen, armbanden en oorbellen. Dat kan vervolgens verfijnd worden naar verschillende soorten, maten en materialen waarbij er uiteindelijk ontelbaar veel mogelijkheden zijn. Zeker als je sieraden ook nog eens gaat personaliseren met graveringen en foto’s of inspeelt op feestdagen met een mooie kerstketting bijvoorbeeld. Tegenwoordig worden sieraden gedragen om het lichaam te verfraaien. In de klassieke oudheid had het dragen van sieraden vooral andere functies (bijvoorbeeld als machtssymbool, om aan te duiden bij welke stam je hoort en om je identiteit aan te tonen).

Kerstmis

Met Kerstmis probeert iedereen er zo mooi mogelijk uit te zien, met wellicht de verwarming een paar graden hoger. En ofschoon je de mooiste galajurk uit de kast kunt trekken, of het beste kostuum aan kunt doen. Het zijn vaak de accessoires die het juist bijzonder maken. Ofschoon ik vaak voor klassieke sieraden (voornamelijk Swarovski) ga, vind ik het dit jaar leuk om eens te spelen met een echte Kerst accessoire. Op de website van KAYA sieraden kom ik de “Ketting Christmas” tegen. Een zilveren ketting met verschillende soorten bedels.

Kerstketting

Je kunt uit één of meerdere bedels een keuze maken en deze met de zilveren ketting bestellen. De zilveren ketting is er overigens in kinderformaat en volwassen formaat. Tevens heb je voor de ketting twee soorten om uit te kiezen (jasseron en en box). Afijn de ketting kun je zelf samen stellen door het juiste bedeltje uit te zoeken.
Ik heb gekozen voor een rendieren bedel, een kerstboom bedel én een parel van Swarovski. Die laatste is vooral voor na de Kerst periode. Immers wil ik dan de ketting ook nog dragen.

Een aan te passen ketting

Een ketting die je elke dag kunt dragen en toch elke dag anders is. Klinkt ideaal en dat is het ook! Een roze bedeltje voor de roze outfit, een blauw bedeltje als je een spijkerbroek aan hebt en een Kerstboompje als bedel op eerste Kerstdag. Ja dat is dus echt wel een voordeel. En dan hebben we het nog niet gehad over de prijs. Deze ketting is vanaf €19,90 euro te bestellen en daarmee niet duur te noemen. Ga maar eens de stad in naar de bekende bedel armbanden en kettingen…

Lees ook:

Zou jij een Kerstmis ketting dragen?

Geverifieerd door ExactMetrics