Om te beginnen is het toch wel een beetje lastig voor de aankomende vakantie. Wij hebben namelijk nog geen reisbestemming gevonden. We twijfelen tussen een autovakantie naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland en een vliegvakantie naar Italië (of heel misschien Griekenland). Echter omdat Italië (en dan specifieker Rome) toch wel op de eerste plek staat als onze vakantiebestemming, ga ik daar maar vanuit in deze blog.

Bij Rome denk ik aan een stad als Milaan maar dan velen malen groter en met nog meer oudheid. Met als grote verschil dat Milaan vlak is en Rome op zeven heuvels ligt. Echter zal het verder in grote mate hetzelfde zijn: pizza, pasta, tomaten, koffie, ijs…

Dus op de stelling “Ik ga op vakantie en ik neem mee…” antwoord ik dan ook het volgende:

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Een koffer/trolley

Een koffer/trolley die mee mag als handbagage vind ik zelf erg prettig. De kans op kwijtraken is hiermee aanzienlijk verkleind en ook hoef ik nu niet in de rij te staan op het vliegveld bij de bagageband. Wel moet de koffer groot genoeg zijn (en extra vakjes bevatten). Immers moet hier alle “junk” in wat je meeneemt. Mijn voorkeur gaat uit naar een koffer/trolley die je zelf kunt bedrukken. Zo heb ik er voor gekozen om bij Bulbby een trolley te bestellen met onze familienaam erop. We hebben samen een leuke afbeelding gekozen en de kleuren afgestemd op wat we mooi vinden. Het grote voordeel hiervan vind ik, dat het voor niemand meer interessant is om deze koffer te bemachtigen. Want wat moet Jan Klaassen met Fam. de Jong – Housmans zijn koffer?
Bovendien is de maat van deze Trolley geschikt als handbagage bij budget vliegmaatschappijen als Ryanair. Doordat de Trolley zelf niet veel weegt en er toch een hoop in past is dit dus een slimme zet om te besparen op kofferruimte bij een vliegmaatschappij.

Kleren en schoenen

Vorig jaar had ik allerlei kleding uit de kast getrokken dat niet met elkaar matcht. Dus gingen ook alle kleuren pumps, laarsjes en sneakers mee om de outfits toch passend te maken (het verbaast me nog steeds hoeveel ik in een koffer/trolley kan stoppen). Dat ga ik niet nog een keer doen heb ik mezelf toen beloofd! Dit jaar kies ik voor kledingkleuren die allemaal passen bij juist dat ene paar goed zittende schoenen en kies ik één chic setje dat niet te veel ruimte in beslag neemt. Ruimte over in de koffer is geen probleem, zeker niet als ik een souvenir koop of iets leuks mee terug wil nemen. Bovendien moeten er ook nog genoeg andere spullen bij dan alleen kleding.
Tip: Neem een waszak mee. Hier stop je de vuile kleding in en gaat je koffer niet van ruiken. Thuisgekomen heb je gelijk je vakantiewas bijeen.

Toilettas

Tandenborstel, tandpasta, zonnebrandcrème, medicijnen en alle andere belangrijke kleine dingen prop ik in een kleine tasje. Bovendien zorg ik voor een paar zipper zakjes (reserve is altijd handig) voor alle vloeibare middelen die veilig vervoerd moeten worden volgens de vliegmaatschappijen.

Tablet

Zeker in landen waar ik de taal niet goed beheers, zal ik geen televisie kijken. Meestal download ik van te voren (legaal uiteraard) een aantal leuke films. Dat is handig voor het lange wachten op het vliegveld, maar ook in het vliegtuig zelf, op de hotelkamer of ergens op een terrasje nadat we 25 km hebben gewandeld…

Fototoestel en gsm

Blijvende herinneringen zijn altijd mooi. Bovendien deel ik ook wel eens mijn belevenissen met een ander door een appje te sturen of een foto te posten op Social Media…
Tip: Vergeet niet de juiste oplaadkabels mee te nemen.

Beurs met geld, identiteitskaart/paspoort enzovoorts

Met geld kan ik eigenlijk alles wel kopen wat ik vergeten ben thuis. Eerder nam ik echt heel veel mee en bij thuiskomst konden alle dingen weer ongebruikt de kast in. Tegenwoordig ben ik een stuk relaxter en koop ik het wel ter plekke als het nodig is. Zo kocht ik vorig jaar ergens inlegzooltjes omdat de schoenen toch iets te groot waren en bleek ik hartstikke ziek te worden in een vliegtuig… Een bezoekje aan de apotheek en mijn terugreis was perfect met de juiste reistabletten.
Tip: pasjes van lokale winkels in NL zijn in het buitenland overbodig. Laat ze dus lekker thuis.

Reispapieren

Alle reispapieren download ik netjes op mijn gsm. Toch ben ik altijd bang dat mijn gsm het ineens niet doet. Uitgeprinte reispapieren geven me dus een prettig gevoel.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Wat neem jij mee op reis?

Trolleys zijn er in de volgende maten
-SMALL: Afmetingen binnenmaten: 40cm × 32,5cm × 15cm. Afmetingen buitenmaten: 41,5cm × 32,5cm × 15cm hoogte incl onderstel.
– LARGE: Afmeting binnenmaat: 48cm × 35,5cm × 17cm. Afmeting buitenmaat: 50cm x35,5 cm x 17cm (handbagage vliegtuig)
– XL: Afmeting buitenmaat: 66 cm x 43 cm x 24 cm

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics