Je hebt er van die dagen bij dat het ineens een complete feestdag is van het begin tot het einde van de dag. Door de dag heen komen er steeds geluksmomentjes bij. Waardoor het uiteindelijk een topdag is. Zo hadden wij dat een tijdje geleden dus ook. De dag bestond letterlijk en figuurlijk uit allemaal kleine cadeautjes en momentjes van geluk. Ik bracht de tweeling naar school en zodra we aankwamen zagen we dat er een klasgenootje jarig was. Hoewel er op deze school niet getrakteerd mag worden wordt er toch een gezellig feestje gevierd. Aangezien het een vrijdag was hoefden de kinderen maar tot kwart voor een naar school. Dat kwam mooi uit want die middag hadden ze hun eerste echte kinderfeestje van één van hun beste vriendinnetjes. Ze mochten namelijk mee gaan bowlen. En vervolgens nog lekker samen pannenkoeken/frietjes eten. Nou wat wil je nog meer op zo’n leuke dag?

Ik ben je mama niet

Echter had deze dag nog meer verrassingen voor ons. Toen we uit school kwamen was de post geweest en lag het prentenboek ‘Ik ben jouw mama niet’ op de deurmat. Zodra we het boek zien kunnen we niet wachten om er in te beginnen, onder andere vanwege de mooie illustratie op de kaft. We besluiten het boek meteen te gaan lezen en dat is maar goed ook. Het boek ligt overigens lekker in de hand, het is niet te zwaar. De pagina’s voelen stevig aan zodat de kinderen er zelfs samen in zouden kunnen bladeren zonder het boek meteen te beschadigen. Zodra we het boek openen zien we meteen alweer een mooie illustratie nog voor het verhaal begint. Hier laat ik de fantasie van de tweeling op los door ze alvast zelf een beetje te laten raden hoe het verhaal zou kunnen lopen als ze naar de titel kijken. Het is erg leuk om zo samen een extra dimensie aan het boek te geven door de kinderen zelf na te laten denken over hoe een verhaal zou kunnen gaan. Het voorblad schijnt slechts pas het begin te zijn want de rest van de illustraties in het boek zijn werkelijk prachtig om te zien.

Het verhaal

Otto is een eekhoorntje die alles piekfijn in orde heeft. Hij heeft namelijk een mooi huis in een hoge boom met een prachtig uitzicht. Het enige waar Otto op moet letten is de Adelaar die regelmatig hoog in de lucht cirkelt. Dan komt er een dag die alles verandert wanneer er ineens een groene bol met stekels voor zijn deur ligt. Er komt een klein wit Hummeltje uit die denkt dat Otto zijn mama is. En omdat Otto het kleintje niet zomaar buiten kan laten liggen besluit hij het hummeltje voor een nachtje in huis te halen. Eentje maar, tot hij de mama van het hummeltje gevonden heeft. De dagen erna gaat Otto hard op zoek naar de mama en probeert er dan ook alles aan te doen dat iemand Hummeltje komt halen. Intussen gaat het er in het huisje van eekhoorn iets anders aan toe maar of Otto daar uiteindelijk blij mee is..?

Je kunt het mooie verhaal en de prachtige illustraties terugvinden in dit boek, wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

Informatie

Ik ben je mama niet
Auteur: Marianne Dubuc
Illustrator: Nancy Koot
ISBN: 9789045121116
Uitgeverij: Querido Kinderboeken

Lees ook:

*** Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar ***

Geverifieerd door ExactMetrics