Je haartype is een belangrijke factor bij het kiezen van een shampoo die niet alleen duurzaam is, maar ook geschikt is voor jouw specifieke haartype. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste duurzame shampoo te vinden voor jouw haartype.

ingrediënten in de shampoo

Allereerst moet je je bewust zijn van de ingrediënten in de shampoo. Voor droog haar kun je kiezen voor een shampoo met hydraterende ingrediënten zoals sheaboter of arganolie. Voor vettig haar kun je een shampoo gebruiken die de talgproductie vermindert, zoals tea tree-olie of eucalyptus. Voor gekleurd haar moet je een shampoo kiezen die geen sulfaten bevat, omdat sulfaten de kleur kunnen afbreken.

pH-waard

Kijk vervolgens naar de pH-waarde van de shampoo. De pH-waarde van je haar en hoofdhuid ligt tussen de 4,5 en 5,5, dus je wilt een shampoo die daarbij in de buurt komt. Een te hoge pH-waarde kan de haarschubben openen en het haar beschadigen, terwijl een te lage pH-waarde kan leiden tot irritatie van de hoofdhuid.

Kies daarnaast voor een shampoo die vrij is van schadelijke chemicaliën zoals parabenen, siliconen en synthetische geuren. Deze ingrediënten kunnen niet alleen schadelijk zijn voor je haar en hoofdhuid, maar ook voor het milieu.

Duurzame shampoo

Er zijn ook verschillende soorten duurzame shampoo beschikbaar, zoals shampoo bars, poeders en vloeibare shampoos in recyclebare verpakkingen. Shampoo bars zijn bijvoorbeeld een geweldig alternatief voor traditionele vloeibare shampoos, omdat ze minder verpakking nodig hebben en daardoor minder afval produceren. Poedershampoos zijn ook een duurzame optie omdat ze langer meegaan en minder water bevatten.

Tot slot, vergeet niet om de productie- en transportmethoden van de shampoo te onderzoeken. Kies voor merken die zich richten op duurzaamheid en milieuvriendelijke productieprocessen gebruiken.

Het kiezen van de juiste duurzame shampoo voor jouw haartype vereist wat onderzoek en experimentatie, maar het is de moeite waard. Door te kiezen voor duurzame opties, help je niet alleen het milieu, maar geef je ook je haar de beste zorg die het verdient.

Lees ook:

Met welke shampoo was jij je haar?

Foto: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics