Heb je wel eens gekeken naar een kaartlegging, maar vraag je je af hoe dit in zijn werk gaat? Er zijn maar weinig methoden die meer mysterie met zich meebrengen dan de tarotkaarten. Daarbij zijn er verschillende mediums en paragnosten die de kaarten op een andere manier leggen en de boodschap ook op een andere manier overbrengen. De verschillende legging van de kaarten kan er dan voor zorgen dat jij de juiste voorspelling krijgt en weet wat jou in de toekomst staat te wachten. Maar hoe gaat het kaartleggen precies in zijn werk en wat ga je eraan hebben?

De geschiedenis en betekenis begrijpen.

Kaartleggen kent een lange geschiedenis, waarbij de oorsprong in Egypte lag. De tarotkaarten vallen onder een traditie van zigeuners, die het later verspreid hebben over de wereld. Een paragnost heeft deze kaartlegging onder de knie en weet de betekenis van een tarotdeck. De symbolische kaarten hebben ieder hun eigen unieke betekenis en kan ervoor zorgen dat je niet alleen de alledaagse gebeurtenissen te weten krijgt, maar ook meer over de grotere gebeurtenissen in het leven. Als je de betekenis niet kent, kun je dus ook nooit een juiste voorspelling maken. Je dient daarom te allen tijde naar een professional te kijken voordat je de kaartlegging uit laat voeren.

De kaarten open en gesloten leggen.

Een groot verschil in de methoden tijdens kaartleggen is een open versus gesloten legging. Na de trekking kunnen de kaarten met de afbeelding naar boven gelegd worden. Dit is de open legging. Je kunt echter ook de kaarten omgedraaid laten liggen, waardoor je ze een voor een omdraait. De conclusie van de legging zal dan stap voor stap doorgenomen kunnen worden, waardoor er meer spanning in het verhaal zit. Bij een open legging heb je alle afbeeldingen al bij elkaar en focus je op het geheel in plaats van de individuele kaarten. Iedere paragnost zal de voorkeur hebben bij één van deze varianten en zal hierdoor een geheel andere wending kunnen geven aan de voorspelling.

Andere varianten kaartlegging.

Er zijn nog een aantal manieren om de kaarten te leggen. Denk hierbij aan een Keltische kruislegging, waarbij er één kaart het onderwerp van de lezing aanduidt. Deze kaart ligt in het midden, waarna er een kruis ontstaat van tien kaarten. Iedere kaart kent een eigen betekenis en verhaal. Daarnaast is er een hoefijzerlegging, welke ook uit tien kaarten bestaat. De vierde kaart is de onderste kaart in de hoefijzer en je krijgt een beeld van het verleden, heden en de toekomst. Als je meer informatie wilt krijgen over de nabije toekomst, zal de paragnost een tarot weeklegging gebruiken. Dit maakt de uitkomst betrouwbaar en je hebt meer houvast.

Lees ook:

Heb jij ervaring met kaartlegging?

Afbeelding van Jean Didier via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics