Selecteer een pagina

We zijn nog steeds meer thuis en dan is het fijn om wat wellness in je huis te creëren. De afgelopen tijd heb ik de Aroma Diffusers van O’Dor en Drop gebruikt om ons huis lekker te laten ruiken. Zo kon ik mijn verschillende flesjes olie weer eens te gebruiken. Als je meer wilt lezen over geurtjes in huis kan je hier klikken nare-geurtjes-hoe-kom-je-ervan-af.

Branders versus Diffusers

Lang geleden heb ik eens een brandertje gekocht waar je water en olie in een bakje kan doen. Met een theelichtje eronder kan je je huis een fijne sfeer en geur geven. Maar die ligt al een hele tijd in de kast omdat ik met de kinderen in huis liever geen kaarsjes brand. Ik ben opzoek gegaan naar een vuurloze vervanger waar ik mijn olie ook in kon gebruiken.

Op internet zijn een heleboel aanbieders van aroma diffusers. Maar ik wil altijd graag een product eerst eens kunnen bekijken voor ik het koop. Zo ben ik in de buurt verschillende winkels af geweest. Action heeft de goedkoopste van rond de 10€ maar die ze verkopen zijn vrij klein. Blokker had ze niet in huis, maar heeft er wel heel veel online. Bij Holland & Barrett hadden ze er wel een aantal staan en ben ik gegaan voor de Physalis Ultrasone Verstuiver Drop Multicolor.
Een fijne niet te grote ultrasone verstuiver van 140 ml die een kamer van 30 m2 kan bevochtigen. Daar stond ook een heel mooi glazen exemplaar. Maar dan ben ik weer bang dat hij een keer in scherven op de grond beland.

Drop Multicolor

De Drop Multicolour is super gemakkelijk in gebruik. Je doet water met een paar druppels van je favoriete geurolie in het reservoir. Doe de deksel erop en je zet hem aan. Ik gebruik meestal 5 druppels olie in het water en zet hem dan op zijn zachtst aan, hij heeft namelijk twee standen. De led verlichting kan je op een kleur zetten of laten verlopen. Dat is de stand die ik zelf graag gebruik. De gehele diffuser wordt verlicht als een tafellampje. Omdat wit in mijn interieur toch niet zo super mooi stond is deze diffuser als cadeau naar mijn moeder gegaan. Zij was ook op zoek naar een diffuser om de lucht in huis vochtiger te krijgen.

De O’Dor

De O’Dor past met zijn donkere houtkleur beter bij mijn interieur en hij heeft ook een groter reservoir van wel 300 ml. Ze hebben deze ook in een lichtere houtkleur. Ook deze diffuser heeft led verlichting, maar niet het gehele apparaat geeft kleur. Alleen een dun streepje en de vernevelde mist wordt verlicht. Het geeft een heel mooi effect ’s avonds als het donkerder wordt. De kinderen vinden hem ook mooi en vinden het leuk om af en toe hun hand door de mist te halen die bij ons naar Lavendel ruikt.
Heel fijn dat ik deze diffuser aan kan laten staan zonder dat ik bang hoef te zijn dat de kinderen zich ergens aan kunnen branden. De overlopende kleurtjes slaan bij hen ook aan, sommige mensen gebruiken hem ook op de kinderkamer als nachtlampje en luchtbevochtiger. Zo veilig is het.

Hoe werkt het?

Continue Mist, 60min/180min/360min patroon, Enkel Licht en Continue Mist, Werkt tot 10 uur met 1 volle tank water met maar 1 x hervulling van de aroma olie. LED humeur belichting met aparte aan en uit controle. Kan ook continue opstaan met automatische uitzettimer (60/180/360 min).

Wat vinden we ervan?

De diffuser staat hier sinds we hem hebben elke dag wel aan. Of ik zet het aan of één van de kinderen. Hij is zo makkelijk en gaat uit als er geen water meer inzit. Hij geeft een piepje als hij zichzelf uitzet na 1, 3 of 6 uur. Het is fijn dat je ook alleen de mist of alleen de led verlichting aan kan zetten. Ik ben blij dat ik een goed alternatief heb gevonden voor geurkaarsen en brandertjes met een theelichtje. En eindelijk kunnen mijn etherische oliën weer eens gebruikt worden.

Lees ook:

Wat gebruiken jullie voor een beetje Wellness in je huis?

Geverifieerd door ExactMetrics