Thuisleven.com
Nare geurtjes
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Nare geurtjes, hoe kom je ervan af?

Nare geurtjes, hoe kom je ervan af?

Niets zo vervelend als vieze luchtjes in je huis. Soms weet je niet waar het van komt en soms is de boosdoener klip en klaar. Maar wat niet altijd even duidelijk is, is hoe je ervan af komt. We geven je een aantal tips waarmee je nare geurtjes te lijf kunt gaan. 

Niet alleen voor de kat

Stinkt de prullenbak of komt er een nare geur uit de schoenenkast? Ruikt je boekenkast of kledingkast muf? Een bakje kattenbakkorrels doet wonderen! De korrels zijn goed in het absorberen van vocht en geur en maken dat je huis weer fris ruikt. Uit voorzorg kun je bijvoorbeeld een laagje korrels onder je pedaalemmerzak in de vuilnisbak doen. 

Zo gepiept

Heb je een peuter die het soms mis heeft door in bed te plassen? Dan kun je de geur verdrijven door soda op het matras te strooien. Nadat het vocht en de geur in de soda getrokken is, kun je met het matras met de stofzuiger afzuigen en is het bed weer klaar voor een nieuwe nacht. 

Helend én verfrissend

Heb je last van een nare lucht in de badkamer? Dat kun je bestrijden met een vers takje eucalyptus. Als je toch een vers bloemetje voor de woonkamer haalt, kun je bij de bloemist ook af en toe een nieuw takje scoren. Deze bind je aan de douchekop. Door de stoom van de douche komt de geur vrij en ruikt de hele badkamer fris.  

Huis-tuin-keuken

Er zijn nogal wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die altijd goed zijn om in huis te hebben. Met een opengesneden citroen ga je de geur in de koelkast te lijf. Met een bakje azijn de kooklucht uit de keuken. En met een kopje schoonmaakazijn in de vaatwasser ruikt ook die weer fris. Tot slot helpt ventileren natuurlijk ook, dus gooi het raam open voor extra frisse lucht!

Hoe ga jij nare geurtjes te lijf?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

18 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics