Thuisleven.com
douche
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Badkamer > Kom helemaal tot rust met een warme douche

Kom helemaal tot rust met een warme douche

Een douche nemen is vaak de ideale manier om snel te ontspannen na een lange werkdag.

Daarnaast kan het zo’n deugd doen wanneer je bijvoorbeeld na het sporten, je even snel kan opfrissen. Een goede, ruime douche is dus essentieel in je badkamer. Tegenwoordig heb je ook verschillende soorten douches, waardoor je zeker vindt wat je zoekt! 

Het verschil tussen douchecabines en inloopdouches

De meest voorkomende douches zijn douchecabines en inloopdouches. Allebei hebben ze voor- en nadelen. Een voordeel van een douchecabine is dat het vaak aan elke kant is afgesloten. Hierdoor blijft de warmte goed in de cabine, ook wanneer je de douche uitzet. Een ander groot voordeel is dat je badkamer ook droog blijft. Daarnaast zijn er verschillende soorten cabines. Hierdoor kan een douchecabine overal in de badkamer geplaatst worden. 

Ook inloopdouches hebben verschillende voordelen. Een van de voornaamste voordelen is dat je geen opstapje hebt bij een inloopdouche. Zeker voor iets minder mobiele mensen is dit zeker een pluspunt. Bovendien ben je ook niet gebonden aan bepaalde afmetingen van een douchebak die je moet volgen. Je kan een inloopdouche zo lang en zo breed maken als je zelf wil. 

Een inloopdouche past vaker ook net iets beter in het geheel, terwijl een douchecabine er soms vrij groot uitziet. Daarnaast is een inloopdouche ook veel minimalistischer. Het heeft weinig hoekjes en kantjes die lastig kunnen zijn tijdens het schoonmaken. 

Ga voor een regendouche

Als je helemaal tot rust wil komen, wordt er gezegd dat je voor een regendouche moet kiezen. Een regendouche heeft een extra brede waterstraal. Hierdoor wordt het water beter over je lichaam verdeeld. Zo krijg je het sneller warm tijdens het douchen want je rug wordt bijvoorbeeld niet koud wanneer je je gezicht aan het wassen bent.

Een regendouche zorgt voor een heel ontspannen gevoel en ziet er daarnaast ook erg luxueus uit. Toch zijn er ook aantal zaken waar je best rekening mee houdt. Hoe breder de douchekop, hoe meer water er wordt verbruikt. Een regendouche verbruikt dus veel meer dan een standaard douchekop, in sommige gevallen zelfs het dubbele. 

Daarnaast is een regendouche vaak niet verstelbaar, terwijl een gewone douchekop dit wel is. De waterstraal net iets schuiner richter of de kop wat hoger of lager hangen is dus geen optie. Dit kan wel opgelost worden doordat veel regendouches een extra kop hebben die je met de hand kan gebruiken. Al zal je dit natuurlijk ook terugzien in de aankoopprijs. Lees meer over Mijn favoriete bad en douche producten

Genieten van een douche doe je altijd!

 Afbeelding Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics