Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Sieraden > Een ring met geboortestenen van Kaya Sieraden

Een ring met geboortestenen van Kaya Sieraden

Het verhaal van de geboortestenen is afkomstig uit het boek Exodus. Elke steen staat symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de legende zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Na zijn ontdekking maakte hij de connectie dat de twaalf stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden. Tegenwoordig is de selectie van geboortestenen niet meer vergelijkbaar met die van de originele legende, maar de strekking is nog steeds hetzelfde. Hieronder een geboortestenen kalender met de werking. (bron: Catawaki).

Geboortestenen als ring

Sinds een paar jaar ben ik een liefhebber van sieraden. Zo heb ik al mooie kettingen, oorbellen maar ontbreekt het eigenlijk aan ringen. Nou ben ik ook niet echt een ringdrager maar een ring met een betekenis staat hoog op mijn lijstje. Per toeval loop ik tegen de geboortesteensieraden aan van KAYA sieraden. In eerste instantie zie ik vooral ringen met de mogelijkheid tot één of twee geboortestenen. Net iets te weinig als je vier kinderen hebt. Ik zoek nog wat verder en zie ineens een ring waar maar liefst vier geboortestenen inpassen alsook vier graveringen van namen. Mijn hart loopt al meteen vol met liefde.

Het moeilijke gedeelte komt nu want we moeten een ringmaat doorgeven. Omdat ik geen ringen heb kan ik niet even de diameter van de ring opmeten en dit doorgeven. Nee ik zal het anders moeten oplossen. Gelukkig vind ik al snel een oplossing:
Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hieronder eenvoudig de diameter ringmaatopzoeken.

De Ringmaten tabel

Bestellen maar

Dus ook dat is vrij snel gepiept. Mijn partner en ik controleren het nog eens op verschillende momenten van de dag zodat we ook zeker zijn van de juiste maat. We komen op maat 19 uit, de namen en geboortestenen zijn voor de hand liggend:

  • Daan – november (topaas)
  • Vera – juni (lichte amethist)
  • Tim – augustus (peridot)
  • Iris – mei (smaragd)

We geven de bestelling door en na een paar dagen ontvang ik in een mooi doosje de op maat gemaakte ring met geboortestenen. Nog mooier dan ik had gehoopt.
De ring blijkt toch net iets te groot te zijn voor mijn ringvinger, maar op mijn middelvinger past hij uitstekend. Met feestjes en kleding die erbij matcht heb ik de ring graag om. Ofschoon ik ook nog wel behoorlijk moet wennen aan het dragen van een ring.

Lees ook:

Draag jij een ring?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics