Thuisleven.com > Fashion > Een ring met geboortestenen van Kaya Sieraden.

Een ring met geboortestenen van Kaya Sieraden.

Het verhaal van de geboortestenen is afkomstig uit het boek Exodus. Elke steen staat symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de legende zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Na zijn ontdekking maakte hij de connectie dat de twaalf stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden. Tegenwoordig is de selectie van geboortestenen niet meer vergelijkbaar met die van de originele legende, maar de strekking is nog steeds hetzelfde. Hieronder een geboortestenen kalender met de werking. (bron: Catawaki).

Geboortestenen als ring.

Sinds een paar jaar ben ik een liefhebber van sieraden. Zo heb ik al mooie kettingen, oorbellen maar ontbreekt het eigenlijk aan ringen. Nou ben ik ook niet echt een ringdrager maar een ring met een betekenis staat hoog op mijn lijstje. Per toeval loop ik tegen de geboortesteensieraden aan van KAYA sieraden. In eerste instantie zie ik vooral ringen met de mogelijkheid tot één of twee geboortestenen. Net iets te weinig als je vier kinderen hebt. Ik zoek nog wat verder en zie ineens een ring waar maar liefst vier geboortestenen inpassen alsook vier graveringen van namen. Mijn hart loopt al meteen vol met liefde.

Het moeilijke gedeelte komt nu want we moeten een ringmaat doorgeven. Omdat ik geen ringen heb kan ik niet even de diameter van de ring opmeten en dit doorgeven. Nee ik zal het anders moeten oplossen. Gelukkig vind ik al snel een oplossing:
Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hieronder eenvoudig de diameter ringmaatopzoeken.

De Ringmaten tabel.

Bestellen maar.

Dus ook dat is vrij snel gepiept. Mijn partner en ik controleren het nog eens op verschillende momenten van de dag zodat we ook zeker zijn van de juiste maat. We komen op maat 19 uit, de namen en geboortestenen zijn voor de hand liggend:

  • Daan – november (topaas)
  • Vera – juni (lichte amethist)
  • Tim – augustus (peridot)
  • Iris – mei (smaragd)

We geven de bestelling door en na een paar dagen ontvang ik in een mooi doosje de op maat gemaakte ring met geboortestenen. Nog mooier dan ik had gehoopt.
De ring blijkt toch net iets te groot te zijn voor mijn ringvinger, maar op mijn middelvinger past hij uitstekend. Met feestjes en kleding die erbij matcht heb ik de ring graag om. Ofschoon ik ook nog wel behoorlijk moet wennen aan het dragen van een ring.

Lees ook:

Draag jij een ring?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics