Op televisie en ook op straat zie ik veel dames in een blazer voorbij komen. Sommigen hebben zelfs een pantalon in hetzelfde patroon als de blazer. Wat zijn nu de vlotste manieren om blazers te combineren?

De blazer

De blazer is van oorsprong geen onderdeel van een op maat gemaakt pak. Dat is het colbert. De blazer valt juist iets losser en is minder formeel. Het jasje heeft een sluiting met één of meer knoopjes aan de voorzijde. En net als het colbert heeft het vaak een getailleerd rugpand. Daarmee accentueer je de vrouwelijke vormen. Hoe combineer je nu een blazer?

Welke tops draag je onder de blazer?

Voor onder de blazers zal je nog één of meer bovenkledingstukken moeten kiezen. De keuze is reuze bij OTTO. Je kunt onder een blazer verschillende kledingstukken dragen. Dat is geheel afhankelijk van het seizoen en de gelegenheid waar je naar toe wilt gaan. Ter plaatse zou je wellicht je jasje uit willen trekken. Denk hierbij aan:

  • een mouwloze top;
  • een shirt met of zonder slogan;
  • het uitdagende kanten hemdje;
  • een gebreide trui;
  • een coltruitje.

Waar draag je de blazer op?

Vervolgens stap ik over van de bovenkleding naar de bedekking van de benen. Beenmode is hier niet het goede woord, tenzij het een blazerjurk betreft, dan kun je er een panty onder dragen.
Je kunt de blazer op een pantalon dragen. Zo maak je er een compleet pak van. Helemaal als je dezelfde stof met patroon kiest. Je kunt er ook voor kiezen om het te dragen op een jeans, rokje, jurkje of op een leren(look) broek.

Schoeisel

Even afhankelijk van je kledingkeuze vind ik een nette schoen een erg veilige keuze om met een blazer te combineren. Dat maakt het geheel wel iets meer formeel.
Wat ik juist veelvuldig om mij heen zie is dat het juist gecombineerd wordt met een stevige stapper, de Chelsea boots bijvoorbeeld. Zo houd je het gemakkelijk de hele dag vol en kan je de temperatuur regelen. Tijdens het dansen doe je je jasje even uit en je kunt de hele wereld aan. Geniet van de zomer!

Lees ook:

Draag jij graag een blazer?

Bron afbeelding: OTTO.

Geverifieerd door ExactMetrics