Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Vrouw > Chaos ordenen met basics na de kastopruiming

Chaos ordenen met basics na de kastopruiming

O jee, ik heb het voorjaar in mijn bol. De laatste keer dat ik zo rigoureus te werk ging is tijdens mijn laatste zwangerschap. Nadeel is dat het hele huis op zijn kop staat en ik niet alle klussen afmaak.

Voorjaarsopruiming

Overal zie ik troep. Spullen die er al jarenlang staan, zijn me plotseling een doorn in het oog. Her en der staan hoopjes, kratjes en tasje vol met weg te geven, weg te gooien of op te bergen dingen. En wat een stof komt er vrij door het opruimen. Ik moet echt meer orde in mijn opruimwoede aan brengen. Het ontspullen moet per direct aan banden gelegd worden. Plots bedenk ik mij dat Miranda al eens een artikel schreef over modeshow spelen met de kinderen en ondertussen de kasten uitruimen. Dat moet met drie dochters een leuke, vrolijke bezigheid zijn.

Kledingkasten

We zetten een muziekje en de discolamp aan en de catwalk is geopend. Een aantal kledingstukken schuiven de zusjes door. Ze gunnen het elkaar ook. Ze willen het alleen niet allemaal hebben. Waar de één alleen maar jurken met een legging draagt, speelt de ander de gaten in haar knieën. Smaken verschillen. Aangestoken door de vrolijkheid van de modeshow besluit ik ook een duit in het zakje te doen. Ik tover onderuit de kast een aantal kledingstukken die de meisjes nog nooit gezien hebben. “Dat kan echt niet meer hoor mama!” En eigenlijk hebben ze gelijk. Ik heb teveel te lang bewaard en de hoop ‘weg ermee’ wordt steeds groter. Wat overblijft is een zeer overzichtelijke kledingkast.

Aanvullen van de basics

Na de jolijt van het opruimen, zit ik nu met een kater van een kast met lege planken. Ik heb niets meer om te dragen. Om dit geordend aan te pakken, vul ik eerst de basics aan. In de fashion basics shop van OTTO vind ik een aantal voorbeelden. Een aantal kledingstukken die onderling goed te combineren zijn. Dat scheelt even in de onkosten en toch lijkt het of ik steeds iets nieuws draag. Ik vul mijn winkelmandje met een jeans, een topje, een witte blouse en zwarte broek. Zo, nu ben ik al aardig op de goede weg en kan ik ook netjes voor de dag komen. En aan poetslappen geen gebrek…!

Lees ook:

Wat zijn jouw basics kledingstukken?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics