HEJ. MINIMODE Toffe kinderkleren naaien, compleet voor alle seizoenen.
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > HEJ. MINIMODE Toffe kinderkleren naaien, compleet voor alle seizoenen.

HEJ. MINIMODE Toffe kinderkleren naaien, compleet voor alle seizoenen.

Vorig jaar nam mijn moeder mij mee naar de stoffenbeurs in Roermond, om een aantal stoffen te kopen die ik mooi vond. Ik zocht meerdere stoffen uit en net voor we naar Rome vertrokken kreeg ik een twee super schattige kledingstukken terug. Wat was het mooi om Evi te zien kruipen en lopen in de kleren die mijn moeder had gemaakt. Dit jaar zal Evi nog vaker in eigen gemaakte kleren rondlopen want met het boek ‘Hej. Minimode. Toffe kinderkleren naaien’ heeft ze er weer heel wat patronen en ideeën bij.

HEJ. MINIMODE Toffe kinderkleren naaien.

Ga met Hej. Minimode. Toffe kinderkleren naaien op reis naar de wereld van duurzame stoffen, naaitechnieken en leuke modellen voor jongens en meisjes. Losse, vlotte kinderkleren voor alle seizoenen: een luchtige linnen zomershort, een heerlijk zittende sweater voor frisse herfstdagen, een nonchalante ribfluwelen winterbroek, een trendy salopette en leuke accessoires als een beanie of lekker warme wollen wanten. Er wordt rekening gehouden met de groei van kinderen, want kleding is ook duurzaam als je er lang mee kunt doen. Van de kledingstukken kun je met kleine aanpassingen heel eenvoudig persoonlijke en unieke items maken. Met stap-voor-stapfoto’s en 6 patroonbladen op ware grootte van maat 98 tot 152.

Wat is er mooier dan je kleintje vrolijk buiten te zien ravotten in kleding die jij met hart en ziel hebt gemaakt?

Wat vinden wij ervan?

Als eerste valt het mij op dat in het boek uitgebreid aandacht wordt besteed aan de verschillende stoffen, met daarbij de voor-en nadelen. Daarna wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de werkmaterialen. Denk hierbij aan patroongewichtjes, rolmes of schaar, naaigaren, tornmesjes etc. etc. etc. Ook aan patroondelen, uitknippen, steken om van te dromen, zomen, zakken en hun toepassingen, steekzakken voor broeken, ruches maken en vastnaaien, halsafwerking en knoopsgaten maken wordt stilgestaan in het boek. Daarna volgen de projecten die gemaakt kunnen worden per seizoen. Bij elk project staat de moeilijkheidsgraad erbij vermeld.

Wat mij zelf erg aanspreekt zijn de voorbeeldfoto’s van de kleren die gemaakt kunnen worden. Hierop zie je goed hoe de kleding valt en hoe het kledingstuk te matchen is tot een toffe outfit. De patronen zijn goed omschreven en dankzij de patroonbladen ook goed te maken. Extra leuk om ze daarna nog te personaliseren. Dat wordt binnenkort maar weer eens een middagje stoffen kopen met mams.

Informatie.

HEJ. MINIMODE Toffe kinderkleren naaien.
Auteur: Jules Naht.
Uitgever: Manteau.
ISBN: 9789022339275.
Taal: Nederlands.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics