Gek eigenlijk dat we op Thuisleven nog niet eerder een boek van Geronimo Stilton hebben gerecenseerd. Ik heb er talloze van Geronimo en Thea Stilton gelezen inmiddels. De Makkelijk Lezen reeks is mij bekend. De titels zijn geschikt voor kinderen met leesproblemen, niet alleen dyslexie trouwens. Er wordt een ander lettertype gebruikt en de regelafstand is groter bij deze AVI boeken. Ongemerkt maken de lezers flink wat leesmeters. Ook is een leesbalk bijgevoegd zodat de plaatjes en de rest van de tekst de lezer niet afleiden van de te lezen zin.

Red de witte walvis

Geronimo gaat samen met Pettie, Pan en Ben op pad naar de Walvis Baai. Geronimo eet teveel voor de zeereis en wordt zeeziek. In de Walvis Baai blijkt het niet zo schoon te zijn en erg druk. Er spoelt een witte walvis aan en de vrienden besluiten naast de witte walvis ‘Hoop’ om de Walvis Baai te redden van zijn ondergang.

Mijn mening over Red de witte walvis

Het boek is vertaald, dat verklaart de aparte namen. Onze middelste dochter had er moeite mee. Door de verschillende kleuren en vormen letters raakte ze ook wat in de war, terwijl ze AVI4 leest. De woorden met twee lettergrepen zijn per lettergreep anders gekleurd, dat blijkt wel handig lezen.
Het boek is doorspekt met avontuur en kennis. Er wordt veel verteld over allerlei soorten walvissen en hoe je ze uit elkaar kunt houden. Prachtige gedetailleerde prenten verduidelijken het verhaal.

Boekinformatie

Red de witte walvis
Geronimo Stilton
Uitgeverij de Wakker Muis
2018, van oorsprong 2007
Leesniveau AVI-E3

Lees ook:

Koop jij wel eens een Makkelijk Lezen of Dyslexie versie van?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics