Wat een timing op Valentijnsdag en met de voorjaarsvakantie in het verschiet. ‘Uilenbal’ een regelmatig liefkozend gebruikte term in ons huishouden, verschijnt op dvd. Voordat jullie allemaal rennen naar de dichtstbijzijnde verkoper, onder dit blog mogen we twee exemplaren verloten!

Uilenbal

‘Uilenbal’ van dezelfde makers als ‘Kikkerdril’ is een echte familiefilm. Het Cinekid festival in 2016 werd met deze film geopend. Je zou als ouder je kind(eren) rustig op de bank neer kunnen planten, om even wat tijd voor jezelf te hebben. Dan moet je wel de verleiding, om zelf mee te kijken, kunnen weerstaan. Dus de kindercola staat al koud en een zak Nibbit is gehaald en we gaan er even voor zitten terwijl het buiten sneeuwt.

Kinderfilm- Uilenbal AL

De achtjarige Meral is verhuist maar vind het moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Dat veranderd als ze de muis Piepiep meeneemt op schoolkamp. Er ontstaat een leuk vriendenclubje met zeer verschillende kinderen. Desi (Jashayra Oehlers) is een populair meisje, Jason (Matheu Hinzen) is de bink en Vito (Felix van de Weerdt) is juist verlegen. Dan wordt Piepiep gegrepen door een uil en zal blijken hoe hecht hun vriendschap is. Meral is nauwelijks te troosten en geeft bovendien haar vrienden de schuld van deze noodlottige gebeurtenis. Toch gaan ze samen op zoek naar uilenballen met de botjes van Piepiep en het is een spannende zoektocht door de bossen.

Alle leeftijden

Deze film is inderdaad geschikt voor alle leeftijden. De meisjes, ook de kleuter, kunnen het verhaal goed volgen, het is niet te spannend voor ze en duurt ook niet te lang met 80 minuten. Net als ‘Kikkerdril’ spreekt het verhaal enorm tot de verbeelding en wordt er wat afgezongen in de natuur. Alleen willen ze nu ook een muis als huisdier.

‘Uilenbal’ een film van Simone van Dusseldorp, Lemming Film, Just Entertainment. Op de site zijn meer clips, lesmateriaal en kleurplaten te vinden. Je kunt Uilenbal ook bij Pathé Thuis kijken.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics