Thuisleven.com
Megagadgets kwaliteit kopen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Lampen > Megagadgets Solar Uil Tuinverlichting

Megagadgets Solar Uil Tuinverlichting

  1. Ik ben gek op uilen. Ze hebben gewoon iets aandoenlijk, met hun grote ogen en bolle lijf. Daarom vind ik deze lamp ook zo leuk. De Solar Uil is te verkrijgen in vier kleuren: bruin, grijs, wit en zwart. Ik heb de grijze variant van Megagadgets ontvangen om te testen en reviewen.

De duurzame solar lamp is van het merk Progarden en wordt geleverd in een vierkante kartonnen doos. Er zit een gebruiksaanwijzing in o.a. het Nederlands bij, een groot pluspunt vind ik. In de doos zit ook bubbelplastic om de lamp tegen beschadigingen te beschermen tijdens vervoer.

Gebruik Solar Uil

Solar led Lamp uil
Opladen met duurzame zonne-energie

Je moet de lamp, voor het eerste gebruik, eerst minimaal 1 dag in direct zonlicht oplaten. Dit zorgt voor een langere levensduur van de batterij (AA 600mHa 1.2, niet vervangbaar) Je laat de batterij op door de uil gedurende 8 tot 12 uur in daglicht te zetten. Je zet de Solar Uil Lamp aan door de knop aan de achterkant, net onder de solarcel, in te drukken. In de ogen van de Solar Uil zitten led lampjes.

Afhankelijk van het jaargetijde en dus de hoeveelheid zon en de sterkte van het daglicht, brandt de lamp ongeveer 6 uur. Als de schakelaar is ingeschakeld zullen de led lampjes in de ogen automatisch gaan branden, zodra het donker genoeg is. Je kunt de Solar Uil lamp op iedere gewenste plek gebruiken, ook binnenshuis, maar de werking van de Solarlamp is wel afhankelijk van de hoeveelheid dag-, zonlicht die de lamp krijgt. Bij te weinig zon-, daglicht kan het zijn dat de lamp niet goed werkt.

Mijn ervaringen met de Led Solar Uil

Duurzame energie, licht, lamp, zonne-energie, uil, Megagadgets gadgets
De ogen van de Uil lichten op in het donker

Toen ik de Solar Uil net had ontvangen bedacht ik , tijdens het uitpakken, dat ik had verwacht dat de Uil zwaarder zou zijn. Ik wist niet van welk materiaal de Uil was gemaakt, ik dacht dat het van steen zou zijn. Het blijkt dat de Uil van een soort kunststof is vervaardigd. Wel zo prettig, want zo is de lamp minder breekbaar.

Ik heb de Solar Uil Lamp, twee dagen in de vensterbank gezet, met de solarcel richting het raam. De 1e dag was het redelijk bewolkt, de 2e dag was er volop zon. De avond van de 2e dag heb ik de Led Lamp ingeschakeld. Ik verwachtte dat de Solarlamp zo’n 6 uur zou branden, maar voor de zekerheid heb ik de solarcel afgedekt. Zo kon ik kijken of de lamp nog zou blijven branden als het weer licht zou worden. Tot mijn verbazing brandde de lamp de volgende ochtend, 12 uur later, nog steeds. Uiteindelijk heeft de lamp 23 uur!!!! gebrand.

De Uil Solarlamp, een duurzame keuze

De Solar Uil brandt veel langer dan ik had verwacht. Ik ben dus meer dan tevreden over deze lamp. Hij ziet er super leuk uit en doet het ook nog eens erg goed. Het is een duurzame keuze als je op zoek bent naar een leuke gadget voor in je tuin of op je balkon.

Op welke plek zou jij de Solar Uil zetten?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics