Vorige week heb ik met jullie mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar gedeeld en daar heb ik hele leuke reacties op gekregen, zowel via Thuisleven als via ons eigen blog maar ook privé. Mijn goede voornemens kun je terug lezen in het artikel van vorige week.

Start met de Activity tracker.

Nu is het zo dat ik wel goede voornemens kan bedenken maar als ik er niets mee doe dan stellen ze wat mij betreft eigenlijk niet zoveel voor. En dit betrek ik dan puur op mezelf want ik kan natuurlijk niet over de situatie of de voornemens van een ander oordelen. Nu zag ik afgelopen week in een van de reclamefolders een activitytracker staan en wel voor een heel leuk bedrag van maar 25,-. Dat leek me absoluut de moeite van het proberen waard om er een aan te schaffen aangezien andere trackers nogal gauw oplopen in prijs. Normaal is dat geen ramp maar in mijn geval, met mijn gezondheid, zou het jammer zijn om een groot bedrag uit te geven terwijl het niet iets voor mij blijkt te zijn.

Wandelen.

Echt grote wandelingen zal ik nooit kunnen gaan maken vanwege mijn conditie en gezondheid maar ik wil wel gaan proberen om regelmatig een kleine wandeling te doen om dus te kijken of ik een ronde van de avondvierdaagse zou kunnen lopen. Met deze handige tracker kan ik straks precies zien hoeveel ik gelopen heb, hoe lang ik erover gedaan heb en ga zo maar door. Het voordeel is dat ik zelf een doel in kan stellen die ik per dag wil bereiken.

Echter is dat in mijn geval ook weer een nadeel omdat je nooit weet hoe ik ‘s morgens op sta dus er zullen helaas vast ook dagen komen dat ik helemaal nergens naartoe wandel maarja het is het proberen waard. Wat me wel heel interessant lijkt is dat de tracker ook mijn bewegingsactiviteit tijdens mijn slaap registreert en de duur van mijn slaap. Zo kan ik dus voor mezelf bij gaan houden hoeveel rust ik krijg in de nachten, wat dan weer van belang is voor de artsen waar ik nog altijd onder controle sta.

Er-op-uit trekken.

Verder heb ik nog gewerkt aan mijn voornemen om wat regelmatiger de deur uit te gaan. Zo ga ik een keer in de maand gezellig met een clubje kienen in het wijkhuis in de buurt voor de gezelligheid en natuurlijk voor de leuke prijzen 😉 Ook heb ik met mijn beste vriendin afgesproken dat we een keer lekker samen uit eten gaan zonder de kinderen en mannen maar even met z’n tweeën om zo bij te kletsen. Dat eet dan toch weer een stuk rustiger en zo wordt het even quality-time als vriendinnen onder elkaar. Natuurlijk zorgen we ook nog voor leuke momenten met ons gezin en vrienden samen want zo hebben we laatst met vrienden heerlijk gebruik gemaakt van onze pizzarette. Dit was een groot succes voor zowel onze tweeling als voor de volwassenen dus dat is zeker voor herhaling vatbaar.

Creativiteit.

Qua creativiteit heb ik nog heel veel op de planning staan waar ik mee aan de slag ga. Zo ga ik nog een leuk geboortekaartje maken voor ons neefje die volgende maand geboren wordt, hopelijk niet veel eerder maar dat wachten we even af natuurlijk. En ik ga nog een tegoedbon maken voor onze moeder die bijna jarig is en die we graag een bijzonder cadeau willen geven. Omdat het hier in het zuiden alweer bijna carnaval is staat ook dat nog op de planning om iets leuks te maken qua decoratie dus dat goede voornemen krijgt ook al vorm.

Mijn laatste voornemen was om meer aan mezelf te denken en ik moet zeggen dat dat aardig lukt. Inmiddels heb ik al een paar keer “nee” gezegd en even bekeken wat voor mijzelf goed voelde en dus niet aan wat ik dacht dat er van mij verwacht werd. Kortom, ik ben dus best trots op mezelf ook al is het jaar pas net gestart. Ik weet als er eenmaal een plan de campagne gemaakt is het mij meer motivatie geeft om door te gaan.

Lees ook:

Heb jij al iets gedaan aan je goede voornemens?

Geverifieerd door ExactMetrics