Het is vandaag 31 december en dus de laatste dag van het jaar 2017, wat is het jaar voorbijgevlogen. Eigenlijk zeg ik dat elk jaar wel weer opnieuw maar dit jaar lijkt zelfs sneller gegaan dan voorgaande jaren. Afgelopen jaar heb ik veel bereikt vind ik aangezien ik samen met m’n zus eindelijk de blog gestart ben die we al een tijd wilde beginnen. Op 1 januari 2017 is ons blog online gegaan en is ons avontuur daaromheen begonnen.

We wisten niet dat we een paar maanden later de kans kregen om lid te worden van het gezellige team van Thuisleven en dat we daarmee leuke mensen leerden kennen. Dat is dus zeker een van de hoogtepunten voor mij van het afgelopen jaar. Net als elk jaar zie ik veel mensen om me heen bezig met hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. En weer staat het gewicht en sporten in de top 3 van velen zoals gewoonlijk.

De goede voornemens voor het nieuwe jaar waar ik me zeker aan ga houden.

Ikzelf ben de afgelopen jaren niet echt meer bezig met mijn goede voornemens, vooral niet sinds ik ziek ben. Mijn belangrijkste voornemen de afgelopen jaren waren dan voornamelijk het genieten van de mensen om me heen en leuke dingen doen voor het niet meer kan. Niet dat ik nu ter plekke neer zal vallen maar je weet het natuurlijk maar nooit. Dat geldt overigens ook voor gezonde mensen dus dat heeft niets met mijn gezondheid te maken. Mensen zouden in het algemeen meer moeten genieten van de kleine dingen als de situatie het toelaat natuurlijk.

Toch heb ik dit jaar voor het eerst weer een aantal goede voornemens voor mezelf en deze wil ik graag even met jullie delen omdat ik straks toch ook wel benieuwd ben naar jullie goede voornemens.

Avondvierdaagse.

Ten eerste is mijn belangrijkste goede voornemen om te gaan oefenen met lopen en wandelen om later in het jaar minimaal een avond mee te kunnen lopen tijdens de avondvierdaagse met onze tweeling. Dat is iets wat voor anderen vanzelfsprekend is maar voor mij is het een hele uitdaging. Natuurlijk kan ik wel goed oefenen maar als het die dagen te warm is loop ik helaas nergens heen vanwege mijn ms. Warmte is namelijk funest voor mijn energielevel, maar dat zien we dan tegen die tijd wel. Dat is een beetje vroeg om me nu al druk om te gaan maken. Het lijkt me super als het me zou lukken om een avond met de kinderen mee te lopen net als een “normale” ouder die gezond is.

Meer de deur uit gaan.

Mijn volgende voornemen is om meer de deur uit te gaan in de avonden als de kinderen in bed liggen maar ook overdag als de kinderen op school zitten. Nu ze naar school gaan zal ik overdag meer tijd hebben om de dingen te doen die ik anders tussendoor deed of ‘s avonds zoals bloggen maar ook het huishouden met hulp van mijn moeder aangezien ik dat dus niet alleen kan doen. Ik wil wat vaker met vriendinnen afspreken en vooral met mijn beste vriendin.

Zij werkt heel veel en onze schema’s liepen voorheen vooral niet gelijk in die zin dat ik het overdag erg vermoeiend vond om de tweeling mee te sjouwen en ‘s avonds de energie niet meer had. Inmiddels krijg ik wat meer energie terug nu de kinderen dus op school zitten en wil ik die energie gebruiken om deze in onze vriendschap te steken en haar wat vaker te verrassen met een bezoekje.

Creativiteit.

Een voornemen die ik ook niet onbelangrijk vind is mijn creatieve kant benadrukken. Ik wil meer tijd stoppen in het maken van creaties en het handletteren. Voorheen merkte ik dat ik heel veel dingen leuk vind om te maken maar dat ik er de tijd niet voor kon vinden. Nu de kinderen dus op school zitten heb ik overdag meer tijd om persoonlijke verjaardagskaarten te maken en het maken van creaties rondom bepaalde thema’s zoals straks de lente, pasen en ga zo maar door. Ik word erg rustig van het handletteren vandaar dat het me heerlijk lijkt om overdag even op te laden door lekker bezig te zijn met deze hobby.

Nee leren zeggen.

Mijn laatste voornemen is niet geheel onbelangrijk en zal er een zijn waar ik aan zal moeten blijven werken. Ik maakte me tot nu toe soms best druk over wat anderen van me vonden in die zin dat ik het graag voor iedereen even goed probeerde te doen. Als dat me niet lukte kreeg ik een soort onbehaaglijk gevoel, een soort buikpijn die alleen over ging door het voor mijn idee recht te zetten. Nee zeggen was niet altijd een optie voor mij hoewel dat dat voor mijzelf dan waarschijnlijk wel beter zou zijn. In het nieuwe jaar ga ik dus zeker proberen om aan mezelf te denken en op tijd een stapje terug te doen om mezelf niet geheel vol te plannen.

Lees ook:

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Geverifieerd door ExactMetrics