Thuisleven.com
Goede voornemens

Goede voornemens?!

Wat zijn jouw goede voornemens? Wat ga jij anders doen in het nieuwe jaar? Vragen die in deze tijd weer veel gesteld worden en die ik nu ook weer veel voorbij zie komen op o.a. social media. En eerlijk gezegd heb ik niet zo heel veel met goede voornemens. Laat ik het goed zeggen, ik heb niet veel met goede voornemens die precies op 1 januari ingaan. Want waarom zou je wachten als je een goed voornemen hebt? Mijn instelling is dat je beter meteen kunt beginnen met het uitvoeren van je goede voornemens. Misschien komt dat ook wel omdat ik iemand ben die regelmatig denkt ‘dat moet ik eens gaan veranderen’ of ‘het wordt nu echt tijd dat ik …..ga doen’. Toch maak ik nu een uitzondering, dit keer heb ik namelijk wel een voornemen waar ik 1 januari mee ga beginnen. En dat heeft alles te maken met ‘op de centen letten’.

Goede voornemens m.b.t. budget

Mijn man en ik zijn ons altijd al wel bewust geweest van ‘zuinig aandoen’.Voordat we iets nieuws willen aanschaffen, bedenken we altijd of we het wel echt nodig hebben. We houden aanbiedingen in de gaten, op basis van aanbiedingen maken we ook een boodschappenlijstje. Verder ben ik dol op goedkoop en gratis. Zo maak ik bijvoorbeeld al jaren dankbaar gebruik van de geld terug acties (GTA). Dit houdt in dat je producten gratis kunt proberen. Je moet ze eerst kopen in de winkel en daarna kun je je geld terugvragen. Jaren geleden moest je de kassabon met je gegevens opsturen, tegenwoordig gaat dit allemaal digitaal. Heel erg fijn en handig. En het geld ontvang je snel terug. Voor een overzicht van de nog lopende geld terug acties kun je hier terecht. Naast de 100% geld terug actie zijn er ook acties waarbij je minder dan 100% geld terug krijgt. Die kunnen ook leuk en lekker zijn. En je moet maar denken, alle beetjes helpen. Zeker als je het financieel ook kunt gebruiken.

Goede voornemens

Inzicht in de uitgaven

Ondanks dat we bewust zijn van ‘zuinig aandoen’ wil ik toch graag meer inzicht in onze uitgaven. Ooit heb ik een kasboek bijgehouden van onze inkomsten en uitgaven, eerst ouderwets via een kasboek op papier. Later ben ik overgestapt naar digitaal, een kasboek bijhouden via een excel bestand. Maar nadat mijn computer crashte en ik alles kwijt was, ook dus het digitale kasboekje, ben ik er niet meer mee verder gegaan. Ik vond het erg veel tijd kosten. Toch mis ik het kasboekje wel, ik heb het gevoel dat ik minder overzicht heb in onze financiën. Want waar gaat ons geld eigenlijk naar toe? En waar kunnen we nog op bezuinigen? Ook denk dat ik wij binnen de huishoudrekening nog wel wat kunnen besparen. We werken niet met een boodschappenbudget, op de een of andere manier vind ik dat niet echt handig. Stel je hebt €50 voor een week, wat doe je dan als je aanbiedingen in wilt slaan? Dan zit je zo op je budget. Omdat ik toch nieuwsgierig ben naar wat we uitgeven aan onze boodschappen, ga ik eerst maar starten met het bijhouden van deze kosten. En daarvoor heb ik 1 januari 2017 als startdatum gekozen!

Goede voornemens

Notitieblokje

Afgelopen week heb ik gezocht naar een goedkoop schrift/notitieblok waar we de uitgaven in kunnen bijhouden. En die heb ik gevonden, een handig notitieboekje met ringband. Aan de voorkant een doorzichtig hoes met ziplock. Een goede plek om de wekelijkse bonnen in te bewaren. Zo raak ik ze ook niet kwijt. Laat 1 januari 2017 maar komen!

Lees ook:

Wat zijn jouw goede voornemens? Hoelang denken
jullie dat ik dit goede voornemen kan uitvoeren? Stop ik er na een week al mee, of worden het wel een paar weken of maanden? Wordt vervolgd!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

 • Goed voornemen Rianne! Ik ben benieuwd of het haalbaar blijft 🙂 Wij slaan vaak groot in met acties en aanbiedingen die we gebruiken, ook de GTA`s zijn favoriet!

 • Wat een goed voornemen zeg. Ik doe wekelijks voor €25,00 boodschappen en heb dan €50,00 apart voor gta’s en aanbiedingen. Geld dat ik terug krijg of bespaar blijft in de beurs. Bij slechte acties is het dus geld opsparen en voorraad opeten en bij goede acties flink inslaan. Ik koop met dit geld eten, drinken, wasmiddel, schoonmaakartikelen, luiers en al het andere wat je bij een drogist en supermarkt krijgt.

  • Werk je dan met contant geld in de portemonnee of schrijf je je uitgaven op? Wel een mooi bedrag per week, maar dat ga ik met mijn gezin niet redden.

 • Wil je mijn excel-bestand hebben om al je inkomsten- en uitgaven bij te houden?
  Alles wat op de bankrekening in- en uitgaat houd ik bij in dit bestand. Per maand heb ik diverse kopjes zoals vaste lasten, vaste inkomsten, boodschappen, autokosten, kleding/schoenen, en diverse uitgaven en inkomsten. Zou houd ik precies bij hoeveel geld waar naar toe gaat en hoeveel dat we per maand sparen. Ik heb het nu precies 1 jaar gedaan en het werkt fantastisch! Dus je mag zo het excelbestandje van mij hebben hoor. Ik ga ‘m toch leeghalen voor het nieuwe jaar 🙂

 • Dat zijn zeer goede voornemens!
  Ik heb ze niet.
  Maar ik ga een mooi jaar tegemoed want ik bereik hoop ik een mooie en fijne leeftijd 😉

  Fijne jaarwisseling Xoxo

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics