Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

De Neckerchew: slab en bijtring in 1 - Thuisleven.com

Vorige maand kwamen er bij mijn zoontje van bijna anderhalf weer een paar tandjes door. Gelukkig had hij er geen last van in zijn slaap. Wel kwijlde hij bij het leven en wilde hij de hele dag op alles bijten. Bijtringen hielpen niet. Met de tanden die hij al heeft, knaagde hij de zachte exemplaren met gesteriliseerd water binnen no-time kapot terwijl hij de hardere zonder meer afwees. De rubberen stang die hem in de kinderwagen op zijn plaats houdt knabbelde volgens hem wel lekker weg, maar daar was ik weer niet zo over te spreken. Ook kwijlde hij non-stop, zodat al zijn truitjes binnen een paar uur doorweekt waren. Ik deed hem daarom dagelijks zo’n driehoekig slabbetje om, maar ook deze werden al snel doornat.

Neckerchew

Toevallig kreeg ik vorige week de kans om een simpele maar heel doeltreffende oplossing voor deze kleine ongemakken te testen. Het heet de Neckerchew. Het is zo’n driehoekig slabje dat ik al kende, alleen bestaat de Neckerchew uit drie lagen. De voor en achterkant zijn gemaakt van een zachte, comfortabel jersey katoen, en daartussen zit nog een laag die alle nattigheid moet absorberen. Aan het puntje van dit slabje zit bovendien een een zogenaamd “kauwdriehoekje” van een rubberachtig materiaal waar je dreumes lekker op kan sabbelen. Slabje en bijtring in 1 dus! Het kauwdriehoekje bevat volgens de begeleidende brief geen onveilige stoffen zoals ftalaten en BPA. Ook stond erin dat de hele Neckerchew vervaardigd is volgens alle geldende veiligheidsnormen. Verder vermeldt de brief dat de Neckerchew is bedacht door twee jonge Schotse moeders die een veilige, schone en makkelijke vervanger van bijtringen zochten. Hun uitvinding is verkrijgbaar in verschillende dessins, voor jongens en meisjes, en is geschikt voor de leeftijdscategorie van 2 maanden tot 2 jaar. Je kunt de slab namelijk op twee standen sluiten en hem daarmee gebruiken vanaf het doorkomen van het eerste tandje tot het moment dat je kind zijn of haar hele melkgebit heeft. Tot slot is de Neckerchew omkeerbaar en kun je hem gewoon in de wasmachine stoppen.

Slabbetje

Het slabje dat ik heb ontvangen, ziet er schattig uit. De stof is aan de voorkant is lichtgrijs, met grappige tekeningetjes van dierentuinbeestjes: aapjes, olifantjes, leeuwen en giraffen. Lief en stoer tegelijk! De achterkant is wit, net als het bijtstukje onderaan. Omdat hij omkeerbaar is, kan ik aan de hand van de kleren van mijn zoontje besluiten welke kant ik naar boven doe. Wat mij gelijk opviel is dat deze Neckerchew inderdaad wat dikker aanvoelt dan de driehoekige slabjes die ik al van verschillende grote ketens in huis heb. Het is duidelijk dat mijn nieuwe aanwinst een extra laag stof heeft. Met de “look and feel” van het slabje zat het wat mij betreft dus meteen goed, maar was het ook praktisch?

Het antwoord is een onomwonden “ja”. Het omdoen van de Neckerchew liet mijn zoontje zonder protest toe. Hij was het immers al gewend om een slabje te dragen. Bij mijn zoontje heb ik hem op de grootste stand gezet en toen paste hij goed. Het duurde vervolgens niet lang voordat de nieuwe aanwinst de eerste kwijl te verwerken kreeg – en prima opving. Na een paar uur hoefde ik de Neckerchew nog niet te vervangen, wat bij andere slabjes wel altijd noodzakelijk is. Dit lag niet aan mijn zoontje, want hij leek op de testdag meer te kwijlen dan ooit. Ik was heel benieuwd hoe hij het kauwdriehoekje zou vinden, maar hij had niet direct door dat hij daarop kon kauwen. Dat kwam pas de volgende dag, toen ik de Neckerchew met de andere kant naar boven omdeed en hem met het uiteinde over zijn mondje kriebelde. Maar toen hield hij ook niet meer op met sabbelen!

Wat vinden wij ervan?

Kortom: ik en mijn zoontje zijn heel blij met onze Neckerchew. Ik vind het prettig dat dit slabje mijn zoontje langer droog houdt dan de normale slabjes. Daarbij is het superhandig dat mijn zoontje altijd iets bij de hand heeft waar hij lekker op kan kauwen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat hij enge stoffen of viezigheid binnen krijgt. Wel heb ik tussendoor een paar keer een schoon doekje over het kauwdriehoekje gehaald. Dat de Neckerchew mijn zoontje ook nog eens schattig staat is natuurlijk mooi meegenomen. Minpunten kan ik eigenlijk niet noemen, of het moet zijn dat ik de Neckerchew stevig geprijsd vind. Op het moment dat ik dit stukje schrijf kost de slab, omgerekend vanuit Engelse ponden €13.40, exclusief verzendkosten. Zelf zou ik er toch wel 2 of 3 willen hebben, dus dat loopt dan wel op. Aan de andere kant zul je van deze aankoop zeker een tijd plezier hebben, helemaal als je de slab kort na de geboorte van je baby aanschaft. En volgens mij is deze slab ook een leuk, origineel en praktisch kraamcadeautje. Ik had er in ieder geval best een paar van willen krijgen na de geboorte van mijn zoontje!

Lees ook:

* Voor deze blog hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics