Een van de eerste dingen die ik kocht toen ik net op mijzelf woonde was een tosti apparaat. Dat ik nu na ruim 16 jaar er nog steeds veel plezier ervan heb is waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik niet voor prul ga maar voor kwaliteit. Kwaliteit is natuurlijk voor iedereen anders. Iemand die zelden tosti’s eet kan goed uit met een goedkoop tosti apparaat, maak je dagelijks tosti’s omdat het bijvoorbeeld een onderdeel is van je bedrijf dan is het slim om een groter apparaat te gebruiken dat wat meer aan kan. Daar hangt natuurlijk ook een ander prijskaartje aan. Daarnaast is het mijn tip om altijd te kijken hoe dik de tosti’s kunnen zijn om te bakken. Je hebt apparaten daar schuif je maar één boterham in omdat meer niet past, zeker als je een goed belegde tosti wilt is dat niet echt ideaal.

En nu we het toch over tosti’s hebben deel ik graag ons favoriete recept en wat leuke weetjes over tosti’s…

Italiaanse tosti

Met regelmaat eten wij hier Italiaans en dan heb ik het niet alleen over lekkere pasta’s en pizza’s maar ook over onze favoriet: Italiaanse tosti’s. Maken is makkelijk hiervoor heb je nodig: 2 boterhammen, mozzarella, tomaten, pesto, pijnboompitten en wat verse basilicum. Smeer wat pesto over de twee boterhammen, verrijk hierna één boterham met een paar plakjes mozzarella en tomaat. Verdeeld er een paar pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum over. Dek de boterham af met de andere boterham en leg het in het tosti ijzer. Bak ze een paar minuten tot de kaas gesmolten is en de boterhammen krokant zijn.

Liefhebber van vlees? Voeg wat plakjes salami toe.

Wist jij dat…

  • Een tosti groter lijkt als je hem schuin snijdt?
  • Een diagonaal gesneden tosti makkelijker te dippen is in een sausje?
  • Als je een tosti diagonaal snijd je tong meer contact maakt met de gesmolten kaas door het grotere vlak war je tong aan komt?
  • Tosti’s eindeloos te combineren zijn en je er daardoor ook nooit op uitgekeken / uitgegeten raakt?

Wat voor tosti eet jij graag?

Geverifieerd door ExactMetrics