Kerstboeken worden elk jaar weer uitgegeven en wij lezen ze graag, de meeste lezen wij een keer. Maar nu hebben wij er één gelezen en dit wordt echt een blijver! Wat een prachtig kerstverhaal, en omdat het een dik boek is dus lekker veel leesplezier!

Het Boek

De Kerstmisaurus is een magisch kerstverhaal dat geschreven is door Tom Fletcher. De illustraties zijn gemaakt door Shane Devries en dit is wat mij betreft een gouden combinatie. Het leuke, mooie, fantasierijke, magische verhaal met prachtige illustraties van Devries. Daarom leeft het boek nog meer. als je naar de voorkant kijkt word je gelijk al nieuwsgierig. Je ziet een jongetje op een soort dinosaurus en de teugels zijn kerstlichtjes, prachtig je bent gelijk benieuwd naar het verhaal. Op de achterkant staat een rolstoel in de sneeuw ook met kerstlichtjes, hier werden wij nog nieuwsgieriger van.

De Kerstmisaurus

Voor je aan het verhaal begint worden de hoofdrol spelers aan je voorgesteld. Een jongen: Willem Tuffer, zijn vader meneer Bob Tuffer, de kerstman, héél veel elfen, Brenda Kwel (het gemeenste meisje van de klas), een heel akelige rotzak genaamd de jager en zijn hond Bullebak en natuurlijk een dinosaurus genaamd Kerstmisaurus. Dan gaat het avontuur beginnen…

Ziljoen jaar geleden leefden de dinosaurussen en dus ook de ouders van de Kerstmisaurus, voor het gemak noemt de schrijver ze Paplodocus en Mammosaurus. Helaas raken ze alle eieren kwijt door een aanval van boze roofzuchtige dinosaurussen. Maar gelukkig is er één ei gespaard gebleven, maar dan komt er een meteoriet en worden alle dino’s vernietigd bij de inslag. Het ene ei valt in zee en overleeft de ijstijd.

Dan komen wij in de huidige tijd bij de familie Tuffer, die bestaat uit vader Bob en zoon Willem, helaas is de moeder omgekomen. Vader en zoon hebben het goed samen en genieten met z’n tweeën in hun oude huisje. De vader van Willlem is dol op kerst en vraagt aan Willem wat hij het allerliefste van de kerstman wil hebben. Willem is dol op dinosaurussen en wil graag een eigen dinosaurus. Maar kan de kerstman die wel geven? De vader van Willlem kan zoveel vertellen over de kerstman en waar hij woont dat Willem het ongelooflijk vindt.

Willem is niet altijd gelukkig want op school wordt hij geplaagd door Brenda Kwel, het gemeenste meisje van de school. Misschien wel van de wereld. Ze staat vast op het stoute kinderen lijstje van de kerstman. Brenda plaagt Willem ook met het feit dat hij in een rolstoel zit.

Op kerstavond gaat Willem naar bed, maar opeens wordt hij wakker van een geluid. En dan gaat het magische verhaal verder van een cadeau, wat eigenlijk geen cadeau is, maar een magische vriendschap wordt. De Kersmisaurus is stiekem meegekomen met de kerstman om de laatste keer een knuffel te geven aan de dino knuffel die Willem krijgt. Maar dan is hij te laat om nog in de slee mee terug te gaan. Dan komt er ook een jager in beeld, de jager wil alle bijzondere dieren aan de muur dus ook een vliegend rendier van de kerstman. Maar tot verbazing van de jager komt hij achter de Kerstmisaurus. Die unieke zeldzame dino die wil hij voor aan zijn muur. Hoe prachtig zal dat zijn. Hij gaat op jacht en Willem en de Kerstmisaurus lopen in de val. Als dat maar goed gaat.

Willem en de Kerstmisaurus komen op magische wijze op de Noordpool terecht en beleven daar een mooi avontuur met elven en de kerstman. Als het bijna kerstochtend is brengt de kerstman hem weer naar huis, maar wat ze niet weten is dat de jager op hen zit te wachten in de woonkamer en als de kerstman en Willem door de schoorsteen gaan lopen ze in de val.  De kerstman wordt vastgebonden en Willem hangt in een net aan de plafondventilator.

Hoe het afloopt vertel ik verder niet daarvoor moeten jullie zelf het boek maar lezen! Maar het loopt niet voor iedereen goed af!

Wat vinden wij van het boek?

Het is een prachtig dik (bijna 400 blz) boek met een magisch meeslepend verhaal. Mijn zoon zit in groep 5 en heeft het zelf gelezen. Hij bleef maar lezen zo spannend en nieuwsgierig hoe het verhaal verder ging. Ik heb het boek aan de meiden voorgelezen en het was heerlijk om voor te lezen en ze genoten ook echt van het luisteren naar dit mooie kerstverhaal. Het boek heeft leuke wendingen die je niet zomaar aanziet komen en heeft prachtige illustraties die het verhaal nog levendiger maken. Ook zitten er heerlijk namen is van bijvoorbeeld de elven: suikersnoet en snufferduim.

Voor ons zal dit een vast verhaal worden wat wij heel veel zullen lezen en zeker niet alleen in de december maand. Het is een heerlijk magisch verhaal waar je helemaal in zit als je het leest!

Informatie.

Titel: Kerstmisaurus
Auteur: Tom Fletcher
Uitgever: Billy Bones
Illustrator: Shane Devries
ISBN13: 9789030504061

Lees ook:

Ben jij al bekend met de boeken van de Kerstmisaurus?

Geverifieerd door ExactMetrics