Thuisleven.com
Het is een jongen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Animatiefilm ‘Het is een jongen’ van Waarom Kerst?

Animatiefilm ‘Het is een jongen’ van Waarom Kerst?

Wat betekent Kerst voor jou? Gezelligheid? Warmte? Samenzijn met familie/ vrienden? Of lekker eten? Kerst heeft voor iedereen weer een andere betekenis. Wist je dat de oorsprong van kerst een religieuze achtergrond heeft? Christenen vieren met kerst de geboorte van Jezus. Ben je bekend met dit kerstverhaal? Of wil je wat meer weten over dit kerstverhaal, bekijk dan eens de kerstfilm ‘Het is een jongen’.

Het is een jongen

Deze aantrekkelijke en humoristische animatiefilm is in 2005 uitgegeven op dvd. De film is geschikt voor kinderen en volwassenen. In deze film ‘Het is een jongen‘ spelen drie kwartels de hoofdrol. Zij zijn getuigen van de gebeurtenissen van het eerste kerstfeest.

Tommy, Bobby en Queenie maken zich druk om het vinden van eten. Tijdens hun zoektocht naar eten komen ze bij het huis van Maria. Daar maken ze de ontmoeting mee van een engel die aan Maria vertelt dat ze een kindje zal krijgen. De engel vertelt dat Maria moeder zal worden. Moeder van een bijzonder Kind, want dit Kindje zal de Zoon van God zijn, Jezus zal Hij heten. Het is een bijzondere ontmoeting en de kwartels zijn er vol van. Terwijl ze er nog over napraten worden de drie kwartels gevangengenomen en in een kooi gestopt. Ze worden meegenomen naar het paleis van Koning Herodes. Hij reageert in die periode het land. Terwijl Tommy, Bobby en Queenie gevangen zitten, komen ze erachter dat ze binnenkort het hoofdmenu zullen zijn van koning Herodes en zijn gasten. Dan krijgen ze ook nog te horen dat koning Herodes plannen heeft om het kindje Jezus te doden. Tommy, Bobby en Queenie willen ontsnappen zodat ze Maria kunnen waarschuwen. Maar gaat ze dit lukken?

Onze mening

Het is een leuke, aantrekkelijke animatiefilm voor kinderen en voor volwassenen. Er zit humor in, en dit zal kinderen maar ook de volwassenen aantrekken. Op de DVD staat dat het beeldmateriaal geschikt is voor alle leeftijden. Vanwege wat spannende stukjes, wat ook door muziek nog wat spannender overkomt, is mijn advies om de film vanaf 6 jaar te bekijken. Denk je dat jouw kind het wel aankan? Bekijk de film anders eerst zelf, zodat je zelf kunt inschatten of je dit met jongere kinderen wilt kijken. De film zit mooi in elkaar en duurt een kleine 30 minuten. De film vertelt het verhaal van de kwartels maar ook over de geboorte van baby Jezus. Deze film is een idee van de in Londen woonachtige schrijver Steve Legg. Met deze film wilde hij op een humoristische wijze de betekenis van het Kerstfeest laten zien. Nna het zien van de film heb je genoeg gespreksstof om met je kind/familie/bekenden door te praten.

Wil je meer weten over dit kerstfeest en de boodschap van Kerst kijk je dan eens op Waarom Kerst.nl.

Lees ook:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics