Met heel veel plezier heb ik altijd in de keuken gestaan. Toch ontpop ik mij pas echt in een ware keukenprinses in de afgelopen maanden. Nou heb ik mijzelf al vaker de vraag gesteld hoe dit kan en telkens weer kom ik op de dezelfde antwoorden uit. Namelijk de juiste materialen en artikelen, zoals recentelijk de Ecostoof, en nog meer motivatie om het goed te willen doen. Immers kook ik nu ook vaker voor gasten.

Mijn nieuwste aanwinst – de Ecostoof

Waarschijnlijk is dit een nog onbekend artikel voor u. Begrijpelijk en herkenbaar ook ik kende de Ecostoof nog niet. Tot dat ik een paar weken geleden een exemplaar ontving om te testen voor Thuisleven. Dankzij de Ecostoof kun je op een voordeligere manier koken. Het principe is eigenlijk heel simpel. Je zorgt dat het gerecht in een pan zit en brengt dit aan de kook. Zodra het goed kookt, opletten dat de inhoud ook kookt/heet is, haal je het geheel van het gas (of andere warmtebron) en stopt de pan met de deksel erop in de Ecostoof. De temperatuur blijft gedurende 3 tot 4 uur tussen de 100 en 70 graden Celsius. Hierdoor gaart het gerecht meer of blijft het lekker lang warm. Ideaal voor bijvoorbeeld een warm nagerecht.

Rijstepap

Rijstepap is toch wel mijn favoriet onder de warme nagerechten. Het is dan ook dit gerecht dat ik het eerste uittest met de Ecostoof. Hoe te maken?
Vul een pan met een ruime liter melk, voeg hier aan toe 200 gram paprijst en 2 theelepels suiker. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het zo’n 3-4 minuten, al roerende, koken. Pan op de deksel en het kan in de Ecostoof. Hier gaart de rijst, zonder kans op aanbranden. Tevens blijft het geheel goed heet de komende tijd waardoor je tijd hebt om de hoofdmaaltijd voor te bereiden. Na het eten is de rijst helemaal zacht, maar niet kapot en de rijstepap nog lekker warm. Smullen maar!

Mijn ervaring

Mijn aller eerste ervaring met de Ecostoof is meteen een hit. Doordat ik minder lang gefocust hoef te zijn op het niet aanbranden van de pap heb ik meer tijd over voor andere dingen. Ook vind ik het een zeer prettige gedachte dat ik dankzij de Ecostoof minder gas verbruik. Niet alleen is dit prettig voor de gasrekening maar vooral belangrijk voor het milieu. De Ecostoof zelf is gemaakt van Gecertificeerd linnen uit Europa. De vulling is van zeldzame Schoonenbeeker Schapenwol uit Nederland, deze zorgt voor de natuurlijke isolatie. De Kurk onderin zorgt niet alleen voor stevigheid (handig als je het geheel op wilt verplaatsen, maar ook voor extra bodemisolatie. Dankzij het refelctiemateriaal in het deksel, de flap, krijgt de pan een infrarode warmte weerkaatsing. Al met al vier prachtige elementen die bijdragen aan een makkelijk en goedkoop te bereiden maaltijd.

Lees ook:

En op Marstyle: Ecostoof review: de ’theemuts’ die je eten gasloos gaart

Is de Ecostoof iets voor jou?

* Voor deze review hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics