Parfum, voor de één gewoon een luchtje, voor de ander een luxe artikel. Wat is nu eigenlijk mijn lievelingsparfum? Dezelfde vraag stelde ik vorig jaar in Bloggersland en de serie ‘Mijn favoriete parfum’ is wekelijks te lezen geweest. Dit jaar heb ik de bloggers uit ons team gevraagd naar een favoriete parfum.

Calvin Klein One

Ondanks mijn slechte geheugen weet ik nog precies wat mijn allereerste parfum was. Miss Sporty, in het zwarte flesje met rode dop. Nu ik er aan denk voel ik me ineens weer erg oud aangezien Miss Sporty niet echt meer van deze tijd is. Ik geloof dat ik er een tijd geleden nog ergens een nagellak van tegen kwam maar dat was het dan ook. Zelfs jaren later kan ik de geur nog zo voor de geest halen wanneer ik mijn ogen dicht doe, raar he? Door de jaren heen heb ik heel veel gewisseld en had ik niet echt een favoriet, hoewel Hugo Boss  een steeds terugkerend merk voor me was samen met Davidoff Cool Water.
Meestal koos ik voor Cool Water omdat dat goedkoop was en ik ondertussen door kon sparen voor andere leuke dingen. Op de momenten dat ik veel onregelmatige diensten gewerkt had in de zorg of vakantiegeld had gekregen scoorde ik (uiteraard nog steeds met een leuke deal) Hugo Boss aangezien deze toch weer wat duurder was. Ook toen we trouwden zat ik nog in mijn wisselfase maar die dag droeg ik Lady Million van Paco Rabanne, wat een heerlijke geur was dat! Inmiddels heb ik steeds nog maar twee verschillende geuren in gebruik en daar borduur ik op verder in dit artikel.

Doordeweekse dagen

Op doordeweekse dagen of als we niets bijzonders gaan doen in de weekenden draag ik graag Calvin Klein One. Wanneer we een feestje hebben of op de momenten dat ik mezelf wat zelfverzekerder wil voelen draag ik graag Calvin Klein Reveal. One is al jaren mijn basisparfum en de tweede geur wisselt per keer. Ik spray mijn parfum altijd in mijn hals en op mijn polsen. Zodra we een feest hebben of iets bijzonders wil ik ook nog wel eens in de lucht sprayen zodat het wat in mijn haren blijft hangen en dus langer ruikt.

Beleving

Ik draag One heel graag omdat ik het een geur vind die eigenlijk wel bij elke gelegenheid past zonder dat deze te sterk ruikt. Dit past erg bij me omdat ik iemand ben die zich niet graag op de voorgrond werkt maar liever een beetje achter de schermen als het ware. De parfum lijkt dus wel wat op me, hij is er wel maar het valt niet iedereen op. De fabrikant zegt dat de geur koel en verfrissend is en dat klopt zeker wel. Verfrissend maar zoals ik al zei niet te overheersend. Ook staat er dat deze geur aanmoedigt tot socializen en dat is grappig want dat is iets wat ik altijd erg leuk vind, onder de mensen zijn.
Over Reveal wordt er gezegd dat het sexy, zelfverzekerd en uitdagend met een verrassende touch. Deze parfum draag ik inderdaad als ik me zelfverzekerder wil voelen of wanneer we een feest hebben en ik dus jurken draag. Zodra ik Reveal draag krijg ik ineens veel meer complimenten. Leuk is dat, wat onder andere een parfum al kan doen. Daarnaast laten de flessen ook al een beetje zien hoe ik ze gebruik. One is een neutrale fles, niets bijzonders terwijl de fles van Reveal zoveel meer glamour en stijl heeft. Het is al een feest op zich om de fles te hebben liggen.

Vertrouwd of zoekende…

Eigenlijk is het een beetje half om half zoals je merkt. Aan de ene kant ben ik erg loyaal naar Calvin Klein One, aan de andere kant ben ik altijd zoekende naar een nieuwe geur voor mijn “speciale gelegenheden geur”. Deze tweede geur mag soms iets meer kosten, maar het liefst scoor ik nog steeds parfums met een leuke deal.

Kopen of krijgen

Ik ben dol op het krijgen van een parfum en kan dan ook dolgelukkig zijn als mijn moeder me ineens een parfum geeft op een moment dat ik eigenlijk wel iets voor mezelf kan gebruiken maar het er even niet van komt dor alle drukte. Ook mijn man vindt het leuk om voor Moederdag met de kinderen een geurtje te geven, maar dan geef ik ze wel wat tips omdat ik niet wil dat een Moederdag cadeau voor mij over de top is. Goed is goed en het gebaar doet me al veel meer dan ze denken. Samples vind ik altijd handig om in mijn tas mee te nemen voor wanneer het tussendoor wel eens handig is om wat parfum te sprayen. Verder ben ik dol op de geschenksets met bodylotion of een douchegel om extra verwend te worden 😉
Geverifieerd door ExactMetrics