Thuisleven.com
HOOP bier- Mon Cherry
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Brouwerij HOOP- Mon Cherry, kersenbier

Brouwerij HOOP- Mon Cherry, kersenbier

#NIX18
HOOP bier bekend kleur en omdat dit jaar (2020) de eerste Zaanpride georganiseerd zou worden sloegen ze de handen ineen met de Zaanse Regenboog. Het resultaat is Mon Cherry, een kersenbiertje, dat ik mocht proeven. Ze stuurden ook een honing blond biertje mee, QUEEN BEE.

Brouwerij HOOP

In historisch Zaandijk staat sinds 2016 Brouwerij Hoop. Hier worden onze heerlijke bieren gebrouwen. HOOP bier staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Lekkere bieren, toegankelijk maar met karakter. Elk HOOP bier heeft zijn eigen naam, smaak en verhaal. Nu staat Hoop ironisch genoeg ook enorm symbool voor de tijd waarin we leven. Onze spreuk ‘Hoop doet Leven, Leven doet Drinken’ krijgt onverwacht en tegen wil en dank een heel actuele lading. Met andere woorden, er is altijd HOOP!

Limited edition- Mon Cherry

Zoals eerder vermeld is dit kersenbier ontstaan uit een samenwerking met de Zaanse Regenboog. Niet alleen het bier is kleurrijk, het etiket en het bierfilter hebben een kleurrijke uitstraling met een aan het coronavirus aangepaste boodschap: Samen sterk tot we weer samen zijn. een perfecte aanvulling op de slogan van Brouwerij HOOP.
Mon Cherry is per 6 of 12 stuks verkrijgbaar in de webshop van HOOP bier.

QUEEN BEE- honey blond

HOOP bier Queen BeeLekker met geitenkaas en witte chocolade staat er op de prachtige flyer vermeld. Queen Bee is opgenomen in de vaste collectie van HOOP bieren. Het is per 6 of 12 flesjes te verkrijgen in de webshop van HOOP bier.

Mijn kleurrijke proefervaring

De unboxing van HOOP bier staat op TikTok en daarna de biertjes in de koelkastlade. Het is een zonnige zondag wanneer ik het kersenbier uit de koelkast pak. De race staat op het punt van beginnen. Het is een kleurrijk geheel op de tafel met het bierfilter erbij.
Ik heb vaker kersenbier van andere merken gedronken, daar kan ik het nu goed mee vergelijken. Mon Cherry is een fris kersenbier met een klein beetje schuim. Het smaakt niet te zoet en heeft een echte bier, bittere nasmaak. Het drinkt lekker weg en smaakt naar meer. Ik ben benieuwd of het in de vaste collectie wordt opgenomen.

Informatie

Mon Cherry
Limited Edition
Fresh Cherry
Kersen bier
4,1% VOL | 10 EBC | 9 IBU
Queen Bee
Honey Blond
5,5% VOL| 8 EBC| 22 IBU

Lees ook:

Drink jij graag een speciaal bier?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Oh kersenbier….een van die eerste biertjes die ik ooit dronk in Belgie. Ik kan nog steeds super genieten van een Kriek of ander kersenbiertje

  • Het gevaar met zulke biertjes is dat ze vaak naar meer smaken omdat het net frisdrank is. Ken deze niet maar heb net een setje La Chouffe cherry gekocht om eens te proberen

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics