Tijdens dé vakbeurs van het jaar, Beauty Trade Special, ben je in één dag weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs. Zo laten de toonaangevende leveranciers hun nieuwste product(en) zien, kun je de producten die genomineerd zijn voor de Beauty Product of the Year 2018 bewonderen én klets je gezellig even bij met mensen uit hetzelfde vakgebied (schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, visagisten, welnessmedewerkers, kappers, pedicures en masseurs).

De Beauty Trade Special vond deze keer plaats op 7, 8 en 9 april 2018. Echter is er goed nieuws voor degene die hier niet van op de hoogte waren, of waren verhinderd. Het nieuwe event, Beauty Trade Festival, is namelijk gepland op 15, 16 en 17 september 2018 . Dus mocht je bij het volgende Beauty Trade evenement aanwezig willen zijn dan is dit mogelijk. Bedenk je overigens ook dat een kaartje kopen met een KvK nummer aanzienlijk goedkoper is.

Professional Beauty Product of the Year

Tijdens de beurs is er de Professional Beauty Product of the Year wedstrijd. Hierbij kunnen leveranciers deelnemen die leveren aan de professionele markt (Beauty professionals) en die deelnemen aan de vakbeurs Beauty Trade special. Zij maken kans op de Beauty Award 2018, eind april. Op de beurs kunnen bezoekers een stem achter laten op hun favoriete product(en) en maken hierbij kans op een leuke prijs. Ook de vakjury laat een stem achter, deze telt voor 50% mee.

Er zijn zeven categorieën te onderscheiden:

  1. Gezichtsverzorging
  2. Lichaamsverzorging
  3. Groene cosmetica
  4. Make-up
  5. Pedicure
  6. Nagels
  7. Apparatuur

Perstour

Zoals in de titel al te lezen is, werd ik uitgenodigd voor een perstour. Om 10:00 mocht ik mij melden bij de pers-balie en werden we in groepjes naar de beurs begeleid. Hier werden we ontvangen met een drankje en hapje. Na een korte introductie over de beurs zelf, was het dan echt tijd om, in groepjes, een aantal genomineerde producten te bezoeken. Wat mij vooral op viel waren de fantastische stands en/of presentaties van de bedrijven. De een nog spectaculairder dan de andere. Kijk maar even mee:

Bij de stand van Medik8 werd het genomineerde product Medik8 Crystal Retinal onder de aandacht gebracht. Dit product belooft dat het maar liefst 11 keer sneller is met de omzetting naar Vitamine A zuur dan retinol.

Dat huidverzorging niet alleen van buitenaf komt weten de dames van Cellics® maar al te goed én spelen ze daar geheel op in. Met de Cell Elixer neem je een compleet en hoogwaardig huidsupplement in voor gezonde, soepele en strakke huid, voor stevig haar, gezonde nagels, soepele spieren, pezen en gewrichten, gezonde darmen en een algeheel gevoel van fitheid. Kortom een wondermiddeltje. BTW ik heb het op de beurs mogen proeven en ik kan je vertellen dat het zeker niet vies smaakt. Wel even goed mixen om alle poeder klontjes goed op te lossen in het water of tussendoor even roeren om niet als laatste slok alle klontjes op te drinken. De verpakking is overigens erg aantrekkelijk!

Geef de dames van Care Cosmetics 7 minuten de tijd en ze blazen je omver in positieve zin. Wow! Zo’n pitch gaat natuurlijk erg snel (al helemaal als je 4 producten hebt) en maak daar maar eens even de juiste notities van. Toch is mij van de hele dag de vernieuwde eyeliner heel erg goed bijgebleven. Waar andere merken nog een “kwastje” hebben om een mooi lijntje te kunnen trekken, doet dit merk het gewoon even met een “pizzarollertje”. Ook de deodorant is een veel belovend item wat je maar al te graag in bezit wilt hebben. Lucky me want ik kreeg beide producten (en nog heel veel meer) mee naar huis om uitgebreid te kunnen testen.

Malu Wilz presenteerde de foundation die uitermate geschikt is voor fotoshoots e.d. Iets waar mijn interesse gelijk in was gewekt. Het merk beweert dat er geen poedertje meer over de foundation heen hoeft om glimmen te voorkomen. Zelfs niet bij een fotoshoot!
Uiteraard mocht ik dit product even testen op de hand. Het smeert zich makkelijk uit en is voor mij dan ook een veelbelovend product. Toch ben ik, als model, erg nieuwsgierig of deze foundation ook echt doet wat het belooft.

Eenmaal het einde van de tour mochten we nog even vrij rond lopen. Met mijn “persvriendin” Sylvia Vorspaget uit het Zuiden van het land liep ik nog een paar stands af om o.a. te netwerken én nog meer producten te bewonderen. Bij de Make-up studio werden we op de foto gezet.

Lees ook:

Ik ben erg nieuwsgierig wie de winnaars zijn van de Beauty Award en wens alle deelnemers heel veel succes, ook degene die ik niet genoemd heb in deze blog!

Geverifieerd door ExactMetrics