Bakken met Jill

Bakken met Jill

Bakken met JillVan mijn oma heb ik, toen ik klein was, een kookboek ontvangen. Boordevol foto’s en kleine stukken tekst kon ik zo de meest simpele gerechten maken. Zoals een augurkenauto, een clown-spiegelei en koekjes. Omdat ik zoveel leuke herinneringen heb aan het boek, koester ik het boek dan ook enorm. Het heeft zelfs een ere-plek in de boekenkast.
Mijn dochters gun ik ook datzelfde geluk en hoe kan dat dan met het boek “Bakken met Jill”?

Over Jill en het boek

Jill Schirnhofer is bekend door het kinderprogramma Jill. Jill is niet alleen programmamaker en actrice, nee ze illustreert en schrijft er ook rustig op los. Dit is ook terug te zien in haar programma’s. Zo heeft ze de boeken van Elvy’s wereld op haar naam staan, waar recentelijk ook een film van is. En nu kun je met haar aan de slag in de keuken. Dus meiden, trek je keukenschort aan en ga aan de slag!

Maar voordat je aan de slag gaat wel even goed de keuken basics lezen. Hier kun je lezen wat je o.a. nodig hebt. Bij de basis recepten lees je hoe je Au bain-marie kunt maken, maar ook botercrème, royal icing en glazuur. Handig!!!

Recept uitzoeken

Het boek staat boordevol recepten. 36 om precies te zijn. Bij de inhoud kun je terug vinden wat er allemaal in het boek staat, maar velen malen leuker is het natuurlijk om door het boek te bladeren en de foto’s te bekijken van al het lekkers.
Er staan recepten in met chocolade en traktaties. Maar ook koekjes, mini-sweets, zoete feestdagen recepten en supertaarten kun je terug vinden in het boek. Voor een aantal recepten heb je een slaboon nodig, deze kun je terug vinden vanaf pagina 130 in het boek. Print ze even uit en knip ze dan pas uit, aan de achterkant van het sjabloon staat namelijk een ander sjabloon.
Maar voor je begint met het recept zoek je natuurlijk nog even alle ingrediënten bij elkaar. Doe je de haren in een staart (koekjes met haar smaakt toch echt niet) en was je je handen goed (niemand heeft zin in bacteriën). Pas dan kun je echt aan de slag!

Info en waar te koop

Auteur: Jill Schirnhofer
Illustrator: Jill Schirnhofer
ISBN: 9789045215594
Uitgeverij: Karakters Uitgevers B.V.
Bakken met Jill is o.a. online verkrijgbaar

Extra leuk…

Van 4 tot 25 oktober kan je meedoen met de #bakkenmetJill bak-challenge.
Bak de leukste koekjes of mooiste taart, post de foto van het resultaat op social media, tag @Jillyrocket en gebruik #bakkenmetJill en win een exclusieve high tea met Jill voor twee.
Tip: dubbel kans maken? Daag je bff uit om ook mee te doen!
*De #bakkenmetJill actie loopt van 4 tot 25 oktober. Natuurlijk kan je daarna altijd zelf nog blijven bakken met Jill! Heb je geen social media? Mail dan naar bakkenmetJill@karakteruitgevers.nl

Lees ook

Wat jij bakken met Jill?

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics