Selecteer een pagina

Mijn dochter van bijna 3 is gek op knutselen; verven, strijkkralen, kleien, kleuren, of gewoon met allerlei materialen zelf iets maken. Ook is ze gek op koken en bakken. Als ik ga koken, staat zij er met haar neusje bovenop. En we bakken regelmatig samen cupcakes of andere lekkere dingen. Het Zapp TV-programma Jill is precies wat voor haar (en voor mama)

Jill

Jill is een interactieve televisieprogramma van de AVROTROS met originele ideeën en tips om zelf te tekenen, knutselen of te koken. Ook mode en beauty komen aan bod.
Jill Schirnhofer (22 jaar) tekent van jongs af aan en heeft een heel eigen stijl. Zij daagt de kinderen uit om weer creatief te zijn en hun fantasie te gebruiken. Ze neemt hen mee in haar wereld en laat zien dat je met minimale middelen zelf iets kan maken.

De Zebra taart

De zebra taart

Laatst waren we een aantal uitzendingen via Uitzending Gemist aan het terugkijken. Eén aflevering heeft als thema ‘Safari’, en in deze aflevering werd een zebra-taart gemaakt. Mijn dochter was er gelijk helemaal gek van en wilde deze maken! Op de website van Jill staan alle recepten en knutselbeschrijvingen, dus ik nam daar eens een kijkje op, op zoek naar het recept.
Omdat ik op dat moment niet alle ingrediënten in huis had, besloot ik om dit recept niet te gaan gebruiken, maar om het cupcake recept te gebruiken wat ik zelf altijd gebruik.

Recept

125 gram suiker
125 gram boter
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels cacao
Scheutje melk
Kleine springvorm 18cm

Bereidingswijze

1. Doe de vanillesuiker, suiker en boter in een kom en meng dit tot een luchtig beslag.
2. Doe één voor één de eieren erdoor en mix het beslag goed door op hoge snelheid.
3. Doe daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij en mix dit op een lage stand totdat het meel in het beslag is opgenomen.
4. Voeg als laatste een scheutje melk toe.
5. Verdeel het beslag in 2 gelijke porties.
6. Mix 3 eetlepels cacao door één van de porties. Zo heb je een bruin beslag en een wit beslag.
7. Vet de springvorm in met boter of bedek het met bakpapier.
8. Schep met een eetlepel 2 schepjes wit beslag in het midden van de springvorm.
Schep hier bovenop 2 eetlepels bruin beslag. Daar weer bovenop 2 eetlepels wit beslag en ga zo door tot het beslag op is.
9. Schud de springvorm een beetje zodat het beslag goed verdeeld wordt in de springvorm.
10. Bak de cake nu 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Hoe verder

Als de cake is afgekoeld kun je deze versieren zoals je zelf wilt. Wij hebben de cake helemaal ingesmeerd met een dun laagje botercrème (een mengsel van boter met poedersuiker, verhouding 1:1). De zijkant van de cake hebben wij door de vlokken heen gerold. En de bovenkant hebben we versierd met figuurtjes van fondant. De kleurtjes en de sterretjes zijn zelf door mijn dochter uitgekozen.

Je kunt de zebra-taart ook gebruiken voor je jarig kindje. Doe dan bovenop nog een aantal kaarsjes afhankelijk van de leeftijd van de jarige natuurlijk. Je kunt ‘m versieren in het thema waar je kindje op dat moment gek op is (Nijntje, Woezel&Pip, Cars, Frozen, Hello Kitty, Dikkie Dik, enz.).

Al hebben we zelf er onze creatieve draai aan gegeven, Jill, bedankt voor dit superleuke idee!
Op de website van Jill kun je het recept lezen hoe zij de zebra-taart heeft gemaakt en het filmpje wat erbij hoor bekijken.

Lees ook:

Maak jij de verjaardagstaarten ook zelf?

Geverifieerd door ExactMetrics