Leuk hoor, al die wensen voor op ons dakterras of in huis met steigerhout of beton, maar als ik het juiste gereedschap niet in huis heb, dan komt er weinig van terecht. Bij Gereedschapcentrum.nl kan ik terecht voor al het gereedschap dat je thuis hoort te hebben als echte hobby-klusser of als een volwassen en zelfstandig persoon.

Welk gereedschap heeft de thuisklusser in huis?

Laat ik voorop stellen dat dit geen volledig overzicht wordt, maar wel een goede handleiding om eens na te lopen. Wat je eigenlijk gewoon in huis hoort te hebben om jezelf te kunnen redden bij klusjes in-en-om huis:

Tuingereedschap

Al heb je maar een paar balkonbakken hangen, dan is een tuinschepje of tuinhark al geen overbodige luxe. Komt daar een haag of wat struiken bij, dan grijp je mis als je geen scherpe knipschaar hebt of zelfs een heggenschaar. Het schoonhouden van het terras is handig met een hogedrukspuit en de bewatering van je planten of groenten met een tuinslang. Mocht je er echt lol in beleven je gazon of oprit vrij van bladeren te houden, ga dan voor een bladblazer in plaats van een bladhark!

Meten

Meten is weten, er gaat geen klus voorbij die wat meetwerk vereist met een rolmaat, meetlat of voor het echte meetwerk een lazer. Vergeet de winkelhaak, de waterpas en je potlood niet.

Elektrisch gereedschap

Even een schilderijtje ophangen, meerdere schroeven in een bouwpakket kast of bed moeten draaien. Een (klop)boormachine ontlast je armen van het zwaardere schroef- of boorwerk. Een schuurmachine maakt het oppervlak of het meubel dat je wilt schilderen mooi vlak en vrij van oneffenheden. Zagen van hout met een decoupeer- of afkortzaag. Voor de bofkonten onder ons met een schuur een echte zaagtafel of draaf ik nu te ver door?

Handgereedschap

Even terug naar de gewone wereld, we doen het met de hand. Een handzaag, een schroevendraaier, een bezem, een nijptang, een bijl, een kruiskop, een beitel, een hamer, lijmklemmen, inbussleutels, kwasten. En alles wat nog meer in een gereedschapskist past. Of op een mooie wand waarop alle gereedschappen van klein naar groot omgetrokken zijn en in één oogopslag te zien is wat er mist.

Overig gereedschap

De categorie ‘Overige’ met een verlengsnoer, een trap, losse schroeven, spijkers en bitjes, schuurpapier, een kabelhaspel, pluggen, stofkapje en veiligheidsbril, stoffer en blik, afplaktape en je gereedschapskist of gereedschapsgordel niet te vergeten…

Lees ook:

Heb jij gereedschap in huis of moet je het lenen?

Bron afbeelding Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics