Thuisleven.com
Beton als bouwmateriaal voor in de tuin.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Beton als bouwmateriaal voor in de tuin

Beton als bouwmateriaal voor in de tuin

Naast mijn voorliefde voor steigerhout, ben ik ook dol op beton buitens- en binnenshuis. Mocht ik ooit een nieuw vloer aan moeten leggen, dan zou ik graag een betonnen vloer laten gieten. En dat niet alleen in de schuur of in de garage. En een aanrecht van beton, lekker strak en robuust, dat heb ik wel eens bij Eigen Huis en Tuin op televisie gezien. Bij een bepaalde aflevering gebruikten ze ook keerwanden van sierbeton in een tuin en ik was op slag verkocht.

De keerwand als bouwwerk

Een keerwand zul je denken? Maar we kennen er allemaal wel een voorbeeld van. Een keerwand wordt gebruikt als waterkering of fundering. Bijvoorbeeld om het zandstrand van de wal af te schermen. De keerwand hoeft niet van beton te zijn, het kan ook van staal zijn. Als het maar functioneel is als waterkering of landbegrenzer. Waar je dan in eerste instantie denkt aan massale bouwwerken, is het tegenwoordig in de mode om de kleinere keerwanden in je tuin te gebruiken.

Mogelijkheden van keerwanden van sierbeton in de tuin

Eenvoud siert de mens, denk ik als ik de kleine keerwanden van sierbeton zie. Strakke elementen in het grijs of antraciet die handig te gebruiken zijn in je tuin.

  • Je kunt er hoogteverschil mee af te bakenen. Zo is redelijk eenvoudig een tuin met terrassen aan te leggen;
  • Mocht je een oprit hebben, dan zijn de keerwanden te gebruiken als afbakening tussen grint en gazon;
  • De keerwanden kunnen veel gewicht dragen en houden met gemak een terras, waar iets zwaars als een buitenkeuken of jacuzzi op geplaatst is, bij elkaar. Dat voorkomt verzakking;
  • Door zijn waterkerende werking is ook het gebruik bij een vijver in de tuin een optie;
  • De hoekvorm van de keerwand doet vrijwel direct aan een robuuste plantenbak denken;
  • En wat te denken van een zitje van de hoge betonnen keerwand.

De betonnen keerwanden gaan langer mee dan hout en zijn onderhoudsarm. Ze kunnen tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Het gebruik van beton blijft echter een kwestie van smaak. En over smaak valt niet te twisten.

Lees ook:

Heb jij iets van (sier)beton in je achtertuin?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics