Als je eens iets anders wilt dan een standaard aardappeltje (gebakken, gekookt of gratin) dan zijn aardappel cupcakes een prima alternatief. Je maakt ze makkelijk zelf en de kosten zijn vrij laag. Bovendien zijn ze heerlijk in elk seizoen en eindeloos te combineren door steeds weer wisselende groente/vlees soorten.

Ingrediënten aardappel cupcakes

 • Kruimige aardappelen
 • Hartige groenten (broccoli, paprika, prei, ui, of wat je maar wilt. Als ze maar hard blijven nadat je ze hebt gekookt)
 • Spekreepjes (of niet als je ze vegetarisch wilt)
 • Cupcake vormpjes
 • Zout
 • Peper
 • Bieslook
 • Rozemarijn

Bereidingswijze:

 1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
 2. Kook de aardappelen gaar in een pan en voeg een beetje zout toe voor de smaak.
 3. Terwijl de aardappelen aan het koken zijn kun je de hartige groenten schoon maken en in héle kleine stukjes snijden. Kook dit vervolgens ongeveer 5 minuten en giet het geheel af.
 4. Stamp de aardappelen in de pan helemaal fijn. Voeg vervolgens de hartige groenten toe en meng het geheel door elkaar.
 5. Verse rozemarijn en bieslook zijn natuurlijk het lekkerst, was ze voor gebruik goed en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Heb je dit niet dan gebruik je ze kant en klaar uit een potje. Voeg een beetje toe (gelang de smaak) en meng het geheel goed door. Voeg ook peper toe naar behoefte en ook dit meng je goed door elkaar.
 6. Leg de cupcake-vormpjes in een cupcakehouder en vul deze met de aardappelmassa. Duw ze een beetje aan zodat ze goed stevig in de vormpjes zitten.  Maak er bovenop een klein bolletje op, zoals je bij een cupcake verwacht.
 7. Bak ze vervolgens 30 minuten op 170ºC in de oven.

Wil je de aardappel cupcakes met vlees bak dan spekreepjes tussen stap 3 en 4. Voeg deze toe zodra je de groenten door de aardappelpuree gaat mengen. En maak het geheel af zoals verder hierboven staat beschreven. De spekreepjes geven meer smaak aan de aardappel cupcakes en zullen zeker bij de niet vegetarische mensen als zeer smaakvol worden aangezien.

Lees ook:

Maak jij wel eens iets unieks met aardappelen?

Geverifieerd door ExactMetrics