Ik ben dol op zoetigheid en ik hou ervan om lekker creatief bezig te zijn. Door deze twee te combineren kwamen er afgelopen week tijdens onze C6H6R-ISTMAS party wel hele lekkere kersthapjes voor op tafel. Kijk en leer!

Gesmolten sneeuwmannen

6 kersthapjes voor de etagère

Benodigdheden: witte chocolade oreo’s, rolo’s, marshmallows, eetbare stift (oranje/zwart) en glazuur.
Hoe te maken: lijm met wat glazuur de marshmallow op de oreo en de rolo als een hoed op het hoofd. Teken nu met de stift wat knopen, een mondje, neus en ogen op de sneeuwman.

Marshmallow choc.

6 kersthapjes voor de etagère

Benodigdheden: prikkers, marshmallows, chocolade, eetbare versiersels.
Hoe te maken: Smelt de chocolade au bain marie. Prik ondertussen de marshmallows op een prikker. Leg de versiersels in een kommetje. Dip nu de marshmallow in de chocolade en vervolgens in de snoepjes. Op een plaat laten harden en je Marshmallow choc. is klaar.

Kwarktaart sneeuwman

6 kersthapjes voor de etagère

Benodigdheden: Dr. Oetker kwarktaart aardbei, aardbeien, witte marshmallows, blauwe bessen, witte fondant.
Hoe te maken: Maak de kwarktaart zoals op de verpakking staat. Zodra deze klaar is kun je de taart in het aantal stukken snijden zoals gewenst (handiger met serveren). Was de bosbessen en de aardbeien. Snijd de aardbeien doormidden en leg deze al eens muts aan de bovenkant van de taart (zie foto). Leg als witte kraag de marshmallows neer, vind je ze iets te dik dan snijd je ze doormidden. Maak nu met de fondant allemaal bolletjes en laat deze als baard en mond functioneren. Snijd van een aardbei 3 ronde stukjes af en “plak” deze aan de uiteinde van de mond als wangen en een in het midden van de mond als neus. Maak de Kerstman af met 2 ogen van blauwe bessen.

O denneboom, o denneboom

6 kersthapjes voor de etagère

Benodigdheden: Kerstprikkers, kaas, komkommer en druiven.
Hoe te maken: snijd de kaas en komkommer in gelijke plakken en steek vervolgens met de kerstprikkers de figuren uit. Leg deze op een mooie schaal en vul het middelste gedeelte op met druiven.

Sneeuwpop op slee

6 kersthapjes voor de etagère

Benodigdheden: 2 zuurstokken, 2 frou frou’s, 2 marshmallows groot formaat en 2 in klein formaat. Een muntdropje en een dropje in toefvorm. Als laatste een eetbare stift.
Hoe te maken: Leg de zuurstokken zodanig neer dat je de frou frou’s erop kunt leggen. Teken nu op een marshmallow wat knopen en leg deze marshmallow op de slee. Leg de 2 kleine spekjes voor het poppetje neer (de voeten). Teken nu op de andere marshmallow een gezichtje en zet deze op de andere grote marshmallow. Maak de sneeuwpop af door hem een hoed te geven (dropjes).
Tip: valt de slee steeds om? Gebruik dan wat glazuur om het geheel vast te “lijmen”.

Snoepgarage

6 kersthapjes voor de etagère

Benodigdheden: 3 biscuitjes, glazuur, smarties, autodrop auto (of een beertje of iets dergelijke)
Hoe te maken: Breng wat glazuur aan op 2 liggende biscuitjes en laat dit heel goed drogen. Maak nu een soort dak van de biscuitjes op een andere biscuit en zorg dat ze aan elkaar blijven plakken door glazuur. Versier de bovenkant van de garage of het huisje met nog wat smarties. Lijm nu met wat glazuur de auto in de garage.

Je kunt nu de 6 kersthapjes op de etagère plaatsen. Kleed het aan met nog wat lekkere hapjes en losse snoepjes.

Lees ook:

Heb jij een aanvulling op deze 6 kersthapjes voor de etagère?

Geverifieerd door ExactMetrics