Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Borrelhapjes / snacks > De Kippiepan; praktisch en kiplekker

De Kippiepan; praktisch en kiplekker

De meesten van jullie weten wel dat ik graag mijn tijd spendeer in de keuken om de meest feestelijke gerechten op tafel te toveren. Ieder die goed kijkt ziet dat het merendeel vegetarisch is. Dat komt omdat ik zelf vegetarisch ben en moeite heb om vlees te bakken (ofschoon opwarmen in de oven, magnetron en Airfryer mij wel goed af gaat).

Echter nu de Feestdagen voor de deur staan en wij de jaarlijkse Kerstavond met collega’s van Tom weer organiseren wordt er wel wat vlees op tafel verwacht. Gelukkig komt dit jaar de Kippiepan, van www.kippie.nl mij redden. Zo hebben wij in een handomdraai heerlijke kersthapjes die we kunnen serveren. Ze zijn overigens ook ideaal als sinterklaashapjes, hapjes voor oudjaarsavond en zelfs bij verjaardagen, een voetbalavond of een andere gelegenheid. Je kunt het je zo gek nog niet bedenken…

Wat is een Kippiepan en hoe gebruik je het?

Op de website van Kippie.nl kun je een keuze maken uit verschillende soorten Kippiepannen . Zo zijn er Kippiepannen die gevuld zijn met stukjes kip en zijn er pannen bij waar een maaltijd in zit. Uiteraard is hier heel wat keuze in, kijk dus gerust eens op de site voor het complete aanbod: www.kippie.nl/kippiepannen/.

Het gebruik van de Kippiepan is hartstikke eenvoudig. Twintig minuten voor je de gasten verwacht steek je de stekker in het stopcontact en zet de pan op stand 2, een beetje water toevoegen en wachten maar. Om de 5 minuten schep je de inhoud van de pan iets om en zo wordt alles mooi warm zonder dat het aanbrand. Na die twintig minuten kan iedereen ervan smullen.

C6H6R-ISTMAS party

Voor onze C6H6R-ISTMAS party (C6H6 is de chemische formule voor benzeen, R staat voor restgroep dus dat betekend benzeen derivaten. Ofwel Aromatics derivatives de naam van Toms team) hebben wij gekozen voor de Snackpan XL, gevuld met 90 hapjes van de volgende 5 soorten:

 • Kipgehaktballetjes (gemarineerd met ketjapmarinade)
 • Mini kipsatéstokjes (gemarineerd met een kruidige marinade met een lichte kerrie/knoflooksmaak)
 • Hotwings (kipvleugeltjes gemarineerd met een pittige assum marinade)
 • Indische wings (kipvleugeltjes gemarineerd met een Japanse ketjapmarinade)
 • Borrelhapjes (naturel gekruide kippenpootjes)

Deze goed gevulde pan is voor zo’n 10 personen geschikt. Wij krijgen weliswaar meer gasten maar een variatie in aanbod vind ik zelf erg leuk (zeker omdat ik geen vleeseter ben en ook wat wil eten). Daarom heb ik mijn best gedaan om gerechten te maken die heel goed bij kip en Kerstmis passen.
Zo heb ik bijvoorbeeld van een simpele kwarktaart een Kerstman gemaakt, zijn de kaasstukjes in sterretjes uitgeduwd en de komkommers zijn omgetoverd tot dennenbomen. Van merengue heb ik een ware kerstboom gemaakt die tot en met de top versierd is in kerstkleuren. En zijn er een aantal gerechten die iets minder ongezond zijn zoals de Focaccia Pugliese, de Amerikaanse coleslaw en een bloemkoop salade. Uiteraard mag stokbrood, kruidenboter en wat gezonde knabbels niet ontbreken.

Ervaring

Helaas zit in het zuiden van het land nog geen Kippie winkel, gelukkig stelde een collega van Tom voor om de Kippiepan op te halen aangezien hij in Eindhoven woont. Ideaal aangezien deze man nu ook meteen weet waar de Kippiepan vandaan komt en dit een uitgebreid gesprek leverde op het feest. Zo vertelde hij dat de zaak helemaal vol ligt met schalen en de verkoopster van de schaal duidelijke uitleg gaf over hoe de schaal opgewarmd moet worden. Ook vertelde ze dat in elke doos een uitgebreide gebruiksaanwijzing aanwezig is en iedereen er dus mee overweg kan.

Nou zorg ik er elk jaar wel voor dat de gerechten die wij serveren feestelijk zijn. Toch moet ik eerlijk bekennen dat dit jaar wel de overtreffende trap is. Ik heb dan ook heel veel positieve reacties gekregen op de gehele aankleding van het feest. Van versiering in huis tot en met alle lekkernijen. De reacties over de inhoud van de Kippiepan waren wisselend in positieve zin! De een vond de balletjes onwijs lekker en de ander weer iets anders. Kortom van zo’n gemengde schaal lust iedereen wel iets.

Wat vind jij van de Kippiepan?

* Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

 • Hier was ik zo ontzettend benieuwd naar! Bedankt voor deze uitbundige info. Ik vroeg me af of het echt zo makkelijk is als het lijkt. De kippetjes van Kippie zijn sowieso superlekker.

 • Nog geen ervaring mee. Maar ik wil binnenkort zo’n pan aanschaffen.
  10 minuten van hier in een groot winkelcentrum zit Kippies.
  Trof mijn zoon laatst met vrienden gezellig op een muurtje daar Kippies etend. ..
  Dan moet het wel lekker zijn !

  Als ik hem heb en gebruikt heb deel ik mijn ervaringen hier.

 • Het lijkt me wel een fijn ding, maar aan de prijzige kant. Als ik op de markt of in de Jumbi een emmer kipkluifjes en balletjes haal heb ik meer voor minder geld volgens mij. Bovendien is de kippiepan hier niet te krijgen, moet ervoor naar andere stad.

  • Prijsverschil heb ik niet aan gedaan. Ik vind het vooral makkelijk dat je nu alles op een schaal krijgt en het geheel kunt opwarmen. Geen gedoe maar lekker praktisch.
   Echter als je er voor naar een andere stad moet dan snap ik wel dat je daar niet voor kiest.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics