De lente is in het land en dat is ook meteen het startschot om naar de party modus over te schakelen. De eerste zonnestralen nodigen uit om dat langverwachte verjaardagsfeestje of jubileum in eigen tuin te vieren. Lees snel hoe je zelf het ideale feest organiseert.

Praktisch denken

Een belangrijke maar prangende vraag: Wat heb je allemaal nodig als je een feestje wil bouwen in je eigen tuin? Denk eerst goed na over de locatie. Heb je voldoende plaats in je tuin? Misschien heb je al een overdekt paviljoen of kun je dankzij een tent je overkapping verlengen zodat er meer ruimte ontstaat? Dek je zeker in tegen slecht weer, want een plensbui op je feest, zonder ruimte om te schuilen, kun je echt wel missen. 

Tel zeker het aantal gasten vooraf goed uit, zodat je zeker weet dat je voldoende stoelen en tafels hebt. Toch te weinig? Zoek dan een verhuurdienst voor feestmateriaal die jou verder kan helpen. Een niet te onderschatten onderdeel van je feest is natuurlijk lekker eten. Gun jezelf rust tijdens het feest zelf en kies voor een lokale traiteur om mee samen te werken. Bespreek wat je wenst binnen jouw budget en geniet zelf ook volop samen met je gasten!

Feest met een gouden randje

Ben je niet zo’n kei in het bedenken van originele feestconcepten maar wil je toch iets speciaals, laat je dan inspireren door voorbeelden online. Je kunt op de socials heel wat leuke ideeën sprokkelen om het feestthema te bepalen. Wil je eerder de romantische toer opgaan, kies dan voor een leuke aankleding van je feesttafel in pastelkleuren en fleur het geheel op met droogbloemen. Ga je eerder voor een stoere aanblik van de feestlocatie, kies dan voor wat ruwere materialen zoals het gebruik van boomschijven als placemats en decoratieve elementen in bruintinten. Kies vooral een stijl die bij de persoonlijkheid van de feestneus past.

Op tijd beginnen

Idealiter begin je enkele maanden op voorhand met de organisatie van het feest. Maak voor jezelf een duidelijk overzicht van wie je allemaal moet contacteren en welke termijn je plakt op de verschillende afspraken die je moet maken. 

Wacht niet te lang met zoeken naar een lekkere feestmaaltijd. Woon je in een dorpje bijvoorbeeld, zoals Heule en is daar geen traiteur voorhanden? Verbreed dan je perimeter en google naar een traiteur in Kortrijk om jouw droomfeest van heel wat lekkers te voorzien. Vaak hebben wat grotere traiteurs ook meer keuze en zijn er weinig grenzen aan de mogelijkheden voor op-en-top gastronomische verwennerij.

Onthoud dat hoe beter je jouw feest voorbereid, hoe minder je je zorgen zal moeten maken op het moment zelf. Dat is alvast de belangrijkste tip voor een vlot verloop. Dus feesten maar!

Lees ook:

Bouw jij graag feestjes?

Afbeelding van Myléne via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics