Thuisleven.com
Verhuis gepland? Ontdek de voordelen van een verhuisfirma.
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Verhuis gepland? Ontdek de voordelen van een verhuisfirma

Verhuis gepland? Ontdek de voordelen van een verhuisfirma

Verhuizen, het staat meestal niet bovenaan je lijstje met ‘fun things to do’. Je hele huis staat overhoop. Je weet niet waar je eerst moet beginnen en de tijdsdruk en naderende verhuisdeadline brengen heel wat zenuwen met zich mee. Zelfs het meest koelbloedige en stressbestendige organisatietalent kan onder een verhuis bezwijken. Geen wonder dat heel wat mensen een beroep doen op een verhuisfirma om een handje te helpen.

Voorbereidingen

Verhuizen vergt heel wat voorbereiding. Ben jij een chaoot van de bovenste plank? Dan heb je vast veel aan een goede planning en een strakke organisatie. Nog voor je op zoek gaat naar een verhuisfirma uit Aalst, zijn er al heel wat voorbereidingen die je moet treffen. Verhuisdozen regelen, opruimen en inpakken zijn de eerste stappen naar een zorgeloze verhuis. Maak een weekschema op en werk kamer per kamer. Begin met de ruimtes en de spullen die je het minst nodig hebt. Al je spullen bij elkaar rapen en je hele leven in dozen stoppen: het is een hele klus en er kruipt meer tijd in dan gedacht. Tevens is het een goed moment om door al je spullen te gaan en bij elk item te bedenken of je hier nog wel echt gelukkig van wordt. Of dat je deze spullen even goed in de vuilnisbak kan kieperen. Hoe minder zooi je meeneemt naar je volgende nest, hoe beter, toch? Een verhuis is dus het uitgelezen moment om je van onnodige rotzooi en nutteloze spullen te ontdoen. Zodat je straks met een opgeruimde en ‘clear’ mindset in je nieuwe woning kan trekken. Een frisse start om een nieuwe fase van je leven met een goed gevoel te beginnen, daar gaan we voor!

Voordelen verhuisfirma

Er zijn een aantal voordelen die zo voor de hand liggend zijn, maar voor de goede orde vermelden we ze toch maar even. Verhuisfirma’s doen het zware werk voor je. Zeulen met al die zware dozen laat je dus gewoon aan een professional over. Dat bespaart jou heel wat. Jij hebt al die spullen misschien wel ingepakt, maar verder hoef jij geen dozen meer aan te raken tot ze bij jouw nieuwe thuis aankomen. Alles zelf organiseren vraagt heel wat energie, want tenzij je een kleine vrachtwagen in de garage hebt staan, moet je dus ook een huurauto regelen. Bovendien heb je voor de verhuis van je hele hebben en houwen serieus wat man- of vrouwkracht voor nodig. Je volledige vriendengroep optrommelen en op hetzelfde moment te pakken krijgen, alleen al daar loopt het vaak mis. Dan komt er nog eens de huur van een ladderlift, de aanvraag van een parkeerplek en die stresserende tijdsdruk bij. Als je een beroep doet op een firma die verhuizingen in Gent of Antwerpen regelt, moet je je hier allemaal geen zorgen om maken.

Lees ook:

Schakel jij de hulptroepen of een verhuisfirma in?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics