Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Waarom kies je voor een steelstofzuiger?

Waarom kies je voor een steelstofzuiger?

Steelstofzuigers hebben als grote voordeel dat ze snoerloos zijn. Hierdoor zijn ze erg makkelijk om te pakken voor een snelle schoonmaakbeurt tussen door. Dankzij het wendbare gedeelte, passen ze ook overal tussen zoals je van een gewone stofzuiger gewent bent, alleen wordt je niet meer gelimiteerd door het snoer. Daarom kies je dus voor een steelstofzuiger.

Echter kan het kopen van een nieuwe steelstofzuiger kopen een lastig klusje zijn. Immers zijn ze er tegenwoordig in zo’n beetje alle maten en kleuren. Dus waarop let je nou precies? In dit artikel deel ik mijn voor- en tegens bij de aanschaf van een steelstofzuiger en sta ik natuurlijk open voor jouw mening / input.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om op te letten. Zo vind ik het zelf heel belangrijk dat de accu minimaal 20 minuten op volle kracht mee gaat. In die 20 minuten heb ik namelijk de hele onder-verdieping kunnen zuigen plus een trap.
Verder vind ik het heel belangrijk dat de stofzuiger een goede opvangbak heeft voor al het afval wat hij opzuigt. Deze moet na gebruik ook makkelijk leeg te maken zijn boven de container. Het grote voordeel van een bakje in de stofzuiger is toch wel het feit dat er nu geen stofzuiger zakken meer nodig zijn (goed voor het milieu en de beurs).
Verder vind ik het heel erg belangrijk dat de stofzuiger zowel de vloer alsook de trap goed kan zuigen. Dus de steel moet afneembaar zijn en een opvangstukje moet eraan bevestigd kunnen worden. Zo kun je de trap(pen) een stuk veiliger schoonmaken (en waarschijnlijk ook vaker).

Opladen maar

Na gebruik van de stofzuiger, kun je deze in het oplaadstation ophangen. Deze kun je op elke gewenste plek ophangen (let er wel even op dat de stofzuiger goed in en uit het systeem te halen is). Zodra de stofzuiger aan het oplaadstation is, laad hij op en kan hij daarna weer zonder problemen gebruikt worden. Ideaal als je in de ochtend gezogen hebt en de kinderen tussen de middag de vloer onder gekruimeld hebben.

Afknappers

Een steelstofzuiger met snoer is voor mij echt een afknapper eerste klas. Juist de vrijheid van een steelstofzuiger maakt de steelstofzuiger zo’n groot succes. Toegegeven dat ik wel een gewone stofzuiger heb om de grote schoonmaak in huis goed te kunnen doen. De steelstofzuiger heeft namelijk, zeker nu nog, maar een beperkte accutijd.
Of het een echte afknapper is van de steelstofzuiger weet ik niet maar stofzuigers die niet onder een bank of kast passen, vind ik ook perst irritant, echter met een juiste opzetstuk kun je hier wel veel in compenseren.

Heb jij al een steelstofzuiger in huis?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Wij hebben een steelstofzuiger en op zich vind ik ‘m IDEAAL. Het zuigt een stuk fijner als je wat meer rechtop kan staan ipv altijd zo gebogen. En dat het draadloos is scheelt in ruzie met de draad haha (alleen soms wat snel leeg). Alleen is de onze iets minder krachtig dan de “gewone” stofzuiger met draad. Voor het grove zuigwerk pak ik dan toch nog de andere met draad

  • Ik heb er nog geen een, wil het wel heel graag. Ik vind ze nog te duur en de jammer dat de accu zo snel weer leeg is.

    Maar wie weet in de toekomst

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics