Thuisleven.com > Huwelijk > Verloving/ aanzoek in Rome (en ik zei ja!)

Verloving/ aanzoek in Rome (en ik zei ja!)

Tijdens onze minitrip naar Rome in de afgelopen herfstvakantie (zonder kinderen overigens), ben ik ten huwelijk gevraagd door Tom. Nu is de locatie natuurlijk erg romantisch, echter de manier waarop ik daadwerkelijk ben gevraagd, alsook hoe ik ben gevraagd, is wellicht nog wel veel romantischer te noemen. Lees maar snel verder.

Verhuisstress

Voor de herfstvakantie zaten we volop in onderhandeling over aankoop van onze nieuwe woning en de verkoop van onze huidige woning. Toen de deals eenmaal rond waren, kwam er nog meer op ons af. We willen namelijk een nieuwe keuken en badkamer in het nieuwe huis. Ook willen we de muren graag strak getrokken hebben en moeten de plafonds op de slaapkamers vervangen worden. Tevens moet de houten vloer worden aangepakt. En willen we het liefst zo snel mogelijk de energiekosten omlaag brengen en investeren in zonnepanelen. Zoals je je wellicht kunt indenken kost dat de nodige tijd om het alleen al uit te zoeken (wie is de beste, goedkoopste enzovoorts).

Aangezien ik als geen ander weet hoe intensief een verhuizing kan zijn leek het mij dan ook een goed idee om er eens tussen uit te piepen. Gelukkig reageerde mijn partner daar erg positief op en werd er vlot een tripje geregeld naar de hoofdstad van Italië: Rome.

Tripje naar Rome

Rome is voor ons een speciale plek. Het is namelijk de plek waar wij als gezin voor ons gevoel een echte eenheid zijn geworden. Bovendien is het een stad waar je niet op uitgekeken raakt dankzij alle (eeuwenoude) bezienswaardigheden. Wil je de stad graag even verlaten dan zijn er tal van mogelijkheden. Denk maar eens aan Tivoli, het strand, Castel Gandolfo en Necropoli Della Banditaccia.

En laat die veelzijdigheid nou precies hetgeen zijn waar wij van houden.

Necropoli Della Banditaccia

Mooiste plek van Rome

In de aanlooptijd naar onze minivakantie werd ik al vaker gevraagd wat ik het mooiste plekje van Rome vind. Elke keer weer kwam ik opdagen met een ander antwoord en nog steeds zal ik dat blijven doen. Rome is namelijk zo veelzijdig en zo bijzonder dat er geen specifieke plek aan te wijzen is! En dus wandelen we door de straten heen en kijken vooral naar de plekken die ons nog niet eerder opgevallen zijn. Zo komen we uit bij een groot warenhuis (ingang warenhuis aan de Via del Tritone) dat in de onderste verdieping nog de fundamenten heeft van een aquaduct (buiten te zien aan de Via del Nazareno achter een hekwerk). Het geheel is echter vooral bijzonder door de video die afgespeeld wordt op de restanten van de aquaduct.

Tip: neem plaats op één van de stoelen en bekijk de video vanaf het begin.

Ook merkten we op dat de Romeinen veel werk hebben verzet in het afgelopen jaar om plekken nog toegankelijker te maken. Zo zijn er tegenwoordig “supertickets” te koop waarmee je toegang krijgt op speciale plekken in en om het Forum Romanum. Bij Circus Maximus kun je een VR bril huren om je nog beter in te kunnen leven hoe het eruit zag. Echter besluiten wij niet om één van deze dingen op dat moment te doen. Het enige waar ik wel heel erg in geïnteresseerd in was en nog steeds ben, is de ondergrond van het Colosseum. Op die plek maakten onder andere de gladiatoren zich klaar voor de gevechten. Helaas zijn daar echter geen kaarten meer van te krijgen en lopen we verder door de eeuwige stad om te bekijken welke schoonheden zich nog meer aandienen.

Via Appia Antica

De dag voor we naar huis vlogen besloten we om onze tas in te pakken met de aangebroken fles wijn. Ook de overige snoepjes en nog wat lekkere dingen die we hadden liggen inclusief broodjes en Hollandse kaas pakten we in. Met de volle rugzak liepen we naar de fietsverhuur aan de Via Appia Antica en besloten we de weg voor een groot deel af te fietsen. Immers hebben we ooit eens een gigantisch stuk zien staan van de aquaducten en wilden we daar graag dichterbij komen.

Op de route kwamen we nog vele bijzondere bezienswaardigheden tegen waarbij toch wel het meest imposante Villa dei Quintili was. Een gigantisch stuk land met daarop de restanten van de oude villa en bijgebouwen. Mocht je deze locatie bezoeken calculeer dan maar een ruime tijd in, want het geheel heb je niet binnen een uur gezien. Zelfs niet als je er vlot door heen loopt!

De moeite waard is het zeer zeker. Zo treffen we nog zeer mooie mozaïeken aan in de oude vloeren (weliswaar niet altijd meer goed intact) en zien we zelfs een plek waarbij je goed kunt zien hoe de oude muurverwarming toentertijd werkte. Erg indrukwekkend, zie foto hieronder.

Verloving

Nadat we iets gedronken hadden en bij Villa dei Quintili stapten we weer op de fiets om meters te maken. Op een gegeven moment zagen we aan de linkerkant de aquaducten staan. Tom besloot dat we nog wat kilometers moesten fietsen en dan zouden we nog meer tegen komen. Omdat mijn gevoel iets anders ingaf besloot ik maar even Google Maps te raadplegen en kwam er al snel achter dat mijn gevoel klopte. Ik nam dan ook de leiding over en wees ons de weg via allerlei straten (soms zelfs levensgevaarlijke!). De aquaducten kwamen steeds dichterbij en op een gegeven moment stonden we er zelfs onder. We zochten een rustig plekje op om te kunnen lunchen. Tom nam de handdoek (meegenomen uit het hotel) uit zijn tas en legde deze op een stuk marmer onder een boom. Daarop hadden we al het etenswaar uitgestald en hadden we een prachtig uitzicht op de aquaduct. Uitgebreid nam Tom foto’s van alles om ons heen. Sommige zelfs op zijn knieën…

Toen ik daar niet op reageerde maakte hij zelfs een hint dat sommige dingen op knieën gedaan moeten worden. Vervolgens trok hij een doosje tevoorschijn en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen.

En ik zei: Ja!

Deze foto is net gemaakt voor hij op zijn knieën ging.

Vinden jullie het leuk om de voorbereidingen van het huwelijk te volgen op Thuisleven?

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

8 reacties

 • Miranda, ben je bekend met het tijdschrift daphne’s diary? Zelf ben ik daar helemaal fan van.
  Ik heb vorige week de trouwspecial besteld is nu in de aanbieding van 15 euro voor 5 euro.
  (niet voor mezelf ik ben al bijna 10 jaar getrouwd maar om inspiratie op te doen)
  Ontzettende leuke tips staan daarin, vooral om je bruiloft persoonlijk te maken,
  veel zelfmade met een vintage-achtige style. Echt een aanrader!

 • al eerder in een blog had ik je gefeliciteerd maar bij deze nogmaals.
  En of ik het leuk vind om jullie voorbereidingen te lezen? een absolute ja

 • Nog even je verhaal gelezen hoor Miranda, nadat we elkaar vandaag spraken in Amsterdam 🙂 Gefeliciteerd en succes met alle voorbereidingen!