De tweede editie van een Week Zonder Vlees gaat beginnen en daarom wilde ik dit recept Pasta met Peer met jullie delen. Het is een recept van mijn man. Hij maakte het vroeger regelmatig voor me klaar en het komt uit één van zijn kookboeken. Het is nu de favoriet van onze dochter.

Ingrediënten

200g pasta
10g boter of olijfolie
4 peren
teentje knoflook
roze ui
200ml kookroom
150g Gorgonzola
Peper
Zeezout

De bereiding van de vegetarische pasta met peer

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer daarna in plakjes van gelijke dikte. Snipper de roze ui. Snijd de niet eetbare korst van de gorgonzola, deze kaas is erg zacht. Het dikke stuk kan je iets kleiner snijden om sneller te laten smelten in de saus.
Zet een pan ruim water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je, naar smaak, zeezout in de pan en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking ‘al dente’. Je zorgt ervoor dat de pasta nog voldoende bite heeft, hij gaart nog wat na in de saus.
Verhit de olijf olie of boter in een koekenpan zonder dat die bruin wordt. Als die heet is ga je de ui en de knoflook kort fruiten, dan de plakjes peer erbij. Bak de peer ongeveer 5 minuten, zodat de smaak lekker loskomt en de peer wat zachter wordt.

De saus

Daarna doe je de kookroom in de pan samen met de Gorgonzola. Roer de inhoud van de pan goed door, zodat de Gorgonzola snel kan smelten. Zodra de Gorgonzola is gesmolten, is de saus voor dit recept voor pasta met Gorgonzola en peer klaar.
Je kan nu nog wat zout en peper toevoegen als je wilt. Schep de gekookte pasta door de saus en zet het vuur uit. Schep de pasta op de borden en nu heb je nog keuzes. Je kan bijvoorbeeld garneren met pijnboompitjes, bieslook of walnoten. je kan het gerecht zo rijk maken als je zelf wilt.
Ik had nog wat gegrilde paprika over en die heb ik op het laatst nog even met de saus laten mee pruttelen. En ja, je hebt het goed gezien, de macaroni op de foto is vervangen door de fusilli variant, want zoonlief wilde liever die. Wij zijn flexibel zullen we maar zeggen. We doen ook mee met de Nationale Week Zonder Vlees, we gaan de uitdaging graag aan!

En jij? Doe je ook een weekje mee?

Geverifieerd door ExactMetrics