Het boek Valentijn en zijn viool gaat over de jongen Valentijn, die viool speelt.
Maar of zijn vioolspel nu zo mooi is? Valentijn speelt er vrolijk op los en speelt de hele dag. Tijdens het verhaal volg je Valentijn die aan het vioolspelen is en er allerlei dingen gebeuren. De situaties zijn verrassend, grappig, spannend met een draak en een belegering! Gelukkig komt het allemaal goed!
De illustraties zijn prachtig in het boek! Op elke bladzijde zie je weer wat nieuws als je het boek vaker hebt gelezen.

Wat vonden de kinderen ervan

Ik heb het eerste gelezen met de oudste twee (6 en 4 jaar) ze dachten eerst dat het een kijkboek was omdat de eerste bladzijde een kijkplaat is. Daar hadden wij al zeker 5 minuten voor nodig voordat alles was benoemd, er is zoveel te zien! Als het verhaal begint zijn ze gelijk geboeid! De eerste vonden ze het wel erg dat Valentijn weggestuurd wordt, vanwege zijn vioolspel (maar dit komt goed!) terwijl het verhaal verder gaat komt er elke keer een verrassend voorval waarbij het vioolspel van pas komt, en op het laatst eind goed al goed! Ze vinden het erg leuk om te lezen. Ook werden er vragen gesteld over de verschillende muziekstukken, die bij naam worden genoemd klinken. Dus opgezocht via internet, dus nog leerzaam ook. Dochterlief vind het zo’n mooi instrument dat ze het nu ook wil spelen.

Ook het boek gelezen met onze peuter van 2,5 jaar. Ze vond het boek prachtig, het verhaal begreep ze niet helemaal maar de platen heel mooi om te kijken. Ze heeft het boek zelf al meerdere keren gepakt om het zelf te lezen en bekijken. De illustraties zijn dan erg goed, eenvoudig mooi!
Het boek is een aanrader voor 4+ en als je kind naar groep 3 gaat kan het door het lettertype zelf al wat woorden meelezen!

Informatie

Valentijn en zijn viool is hier te koop voor €13,95.
Geschreven en geïllustreerd door Philip Hopman.
ISBN: 97890770270
Geschikt voor: 4 – 6 jaar

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics