Recensie "Billy en het Reuzenavontuur" van Jamie Oliver.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Recensie “Billy en het Reuzenavontuur” van Jamie Oliver

Recensie “Billy en het Reuzenavontuur” van Jamie Oliver

Stap binnen in de betoverende wereld van “Billy en het Reuzenavontuur,” het debuutkinderboek van bestsellerauteur Jamie Oliver. Een recept voor avontuur, vriendschap, mysterie en magie wacht op jonge lezers. Vertaald door niemand minder dan Tosca Menten.

Billy en het Reuzenavontuur

Billy en zijn vrienden, Anna, Mo, en Gijs, stuiten op een verboden terrein – Het Woud van de Watervallen. Geruchten over vreemde gebeurtenissen gaan rond, maar wanneer de kinderen een geheime ingang ontdekken, belanden ze in een avontuur vol magie en geheimzinnigheid. Oproepen van de Sprankels betrekken hen bij een spannende queeste.

Wat vinden wij ervan?

“Billy en het Reuzenavontuur” verdient een plek op je leeslijst. Jamie Oliver, bekend van zijn culinaire meesterwerken, brengt zijn creativiteit en passie naar het boek. Het verhaal, doordrenkt met mysterie, boeit jonge lezers en draagt een belangrijke boodschap over dyslexie en het overwinnen van obstakels.

Het boek is niet alleen vermakelijk maar ook inspirerend. Jamie’s eigen ervaring met dyslexie weeft een krachtige boodschap door het verhaal: obstakels hoeven geen belemmering te zijn voor succes. Als ouder was ik aangenaam verrast door de creativiteit van Jamie, die ook in het schrijven schittert.

Het verhaal heeft mijn tiener-kids vanaf het begin geboeid. Het boek heeft niet alleen voor leesplezier gezorgd maar heeft ook leuke gesprekken. Want welke kok met dyslexie schrijft nu een kinderboek?

Informatie

Billy en het Reuzenavontuur
Auteur: Jamie Oliver
ISBN: 9789043929523
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Dyslexie vriendelijk boek

Lees ook:

Ben jij al nieuwsgierig naar dit boek?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics