Een ballonvaart in Amersfoort of de omgeving daarvan biedt u vrijwel zeker een onvergetelijke ervaring. Stijg op onder leiding van een ervaren piloot, om vanaf grote hoogte te kunnen genieten van de regio. Het leuke aan een ballonvaart is onder meer, dat de snelheid waarmee de luchtballon zich door de omgeving beweegt veel lager ligt dan bijvoorbeeld een vliegtuig. Het maakt dat u een minder groot gebied ziet, maar dat u wel alle tijd heeft om de omgeving in u op te nemen. Vanuit de lucht ziet de regio er heel anders uit, dan wanneer u een rondtocht maakt op de fiets of met de auto. Een organisatie die deze ballonvaarten aanbiedt is Ballonvaartcentrum van Manen. Deze partij heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van ballonvaarten. Niet alleen rond Amersfoort, maar ook elders in Nederland. 

Ballonvaart rond Amersfoort in de ochtend of avond

Dagelijks zijn er twee momenten waarop een ballonvaart bij Amersfoort mogelijk is; in de ochtend en in de namiddag. Een ballonvaart in de ochtend biedt u over het algemeen een hele andere ervaring, dan een in de avond. Geniet van de opkomende zon, of ga juist voor een zon die aan de horizon verdwijnt. Het is afhankelijk van het moment in het jaar op welk tijdstip de ballon exact vertrekt. Houd er daarnaast rekening mee, dat men bij het organiseren van een ballonvaart rond Amersfoort sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden. De piloot van de luchtballon zal kort voor vertrek bepalen of er gevlogen kan worden. De veiligheid van zowel de passagiers als de piloot zelf staat hierbij altijd voorop. Gemiddeld duurt een tocht met een luchtballon een uur. 

Tickets kopen voor een ballonvaart bij Amersfoort

Tickets voor uw ballonvaart bij Amersfoort kunt u eenvoudig online bestellen bij een aanbieder van deze ballonvaarten. Vaak kunt u de trip al weken voor vertrek vastleggen. Ter illustratie: tickets zijn bij Ballonvaartcentrum van Manen twee jaar geldig. Naast de reguliere tickets biedt deze organisatie u lastminute tickets voor een ballonvaart bij Amersfoort. Houd de website in de gaten om deze tickets als eerste te kunnen bemachtigen. Lastminute tickets worden tegen een gereduceerde prijs aangeboden, wat maakt dat een ballonvaart helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Enig nadeel is logischerwijs, dat deze lastminute tickets slechts enkele dagen voor vertrek te boeken zijn. 

Met uw eigen familie of vrienden op ballonvaart bij Amersfoort

Naast de reguliere- en lastminute tickets die worden aangeboden door partijen die ballonvaarten bij Amersfoort organiseren, kunt u kiezen voor een derde optie: de privé ballonvaart. In dit geval bepaalt u zelf met wie u de lucht in gaat, denk aan een vriendengroep of bijvoorbeeld uw gezin. De mand onder een luchtballon biedt plek aan maximaal zestien personen. Des te meer mensen u meeneemt, des te goedkoper dit per persoon wordt. Leuk aan een privé ballonvaart is dat u de mogelijkheid heeft om zelf een opstijglocatie te kiezen. Denk aan het weiland voor uw huis of bijvoorbeeld een grote parkeerplaats naast uw bedrijfspand.

Lees ook:

Heb jij wel eens in een luchtballon gestaan?

Bron afbeelding: Ballonvaartcentrum van Manen

Geverifieerd door ExactMetrics