Boer Boeris en de luchtballon

Boer Boris en de luchtballon.

In 2012 verscheen het prentenboek Boer Boris, bedacht en gemaakt door Ted van Lieshout & Philip Hopman. Dat dit stoere boertje uit zou groeien tot een van Nederlands meest geliefde kinderboekpersonages had niemand kunnen voorspellen. Maar dankzij de tomeloze energie en fantasie van Ted & Philip is inmiddels een hele generatie kinderen
opgegroeid met Boer Boris, zijn broertje Berend, zusje Sam en de vrolijke dierenbende op hun boerderij.

Twee nieuwe delen van Boer Boris.

Boer Boris was het eerste deel in een reeks die ongekend populair werd en die inmiddels 14 boeken en ontelbare unieke andere uitgaven telt. En daar komen twee nieuwe delen bij! Vanaf 16 maart a.s. ligt Boer Boris en de luchtballon in de boekhandel en in mei verschijnt Boer Boris en het bootje.

Boer Boris en de luchtballon.

Op het erf ligt een heel eenzaam ei. Boer Boris neemt het mee naar binnen, zodat het veilig kan uitkomen. En dat doet het! Maar… dat is geen kippenkuiken, het is een pinguïn! Het is hier veel te warm voor een pinguïnkuiken, hij moet zo snel mogelijk naar huis. Maar hoe? Naar de Zuidpool gaan geen treinen of bussen. Gelukkig weet Boer Boris altijd raad en met de luchtballon brengen ze het kuiken weer thuis. Maar eerst kijken ze onderweg hun ogen uit.

Onze mening.

Een pinguïn ei op de boerderij van Boer Boris, wat een leuk begin van een prachtig avontuur. Niet alleen voor Boer Boris maar ook voor de lezer. Ook dit boek is in rijm geschreven en op elke pagina is de bekende muis te vinden. Het verhaal zelf zit logisch in elkaar en ook nu is er weer van alles te ontdekken en te zien.

Informatie.

Boer Boris en de luchtballon
Auteur: Ted van lieshout
Illustraties: Philip Hopman
ISBN: 9789025775599
Uitgever: Gottmer

Lees ook:

Welk Boer Boris boek is bij jullie favoriet?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics